Mlečni rat

SNS: Vrhunac cinizma Ješićev poziv za otkup mleka

Naprednjaci smatraju da su srpski seljaci dovoljno propatili zbog "tendencioznih i zlonamernih" izjava Ješića koji je na najsuroviji način ponizio svako domaćinstvo i naneo višemilionsku štetu Srbiji

Društvo
> 22:14h

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) ističe da je zgrožena zahtevom vojvođanskog Sekretarijata za poljoprivredu, na čijem je čelu Goran Ješić, da Vlada Srbije uredbom obaveže proizvođače mleka da nastave otkup mleka od seljaka.

"SNS je zgrožena poslednjom izjavom Gorana Ješića i tolikim bezobrazlukom i cinizmom, da se usudio da pozove Vladu Srbije da ispravi svojim merama, ono što je sam uništio za samo nekoliko dana", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci smatraju da su srpski seljaci dovoljno propatili zbog "tendencioznih i zlonamernih" izjava Ješića koji je "na najsuroviji način ponizio svako domaćinstvo i naneo višemilionsku štetu Srbiji".

"Zaprepašćeni smo količinom bezobrazluka i laži (predsednika DS Dragana) Đilasa, Ješića i ono malo njihovih poslušnika iz Demokratske stranke, koji su za samo nekoliko dana potpuno razorili srpsku privredu - od srpskog seljaka do kompletne industrije mleka", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je takođe zatražila od Đilasa i Ješića da kažu koji interesni lobi stoji iza njihovih tvrdnji da je mleko opasno za upotrebu zbog prisustva aflatoksina i optužila ih da su namerno izazvali haos na tržištu u cilju daljeg uništavanja Srbije.

"Pozivamo manipulante iz DS da se javno izvine građanima i da nadoknade višemilionsku štetu, koju su direktno naneli državi. Poznato je da imaju od čega, jer se rezultat višegodišnjeg pljačkanja Srbije nalazi upravo na njihovim bankovnim računima. Srpska napredna stranka, koja je okosnica Vlade Srbije, nastaviće da merama pomaže razvoj srpske poljoprivrede i učiniće sve da i ovu štetu, koju su naneli Đilas i Ješić, popravi i pomogne srpskom seljaku i proizvođačima mleka", poručili su naprednjaci