Negira tvrdnje Prištine

PANTIĆ: Civilna zaštita nema veze sa Ministarstvom odbrane

Civilna zaštita je mirnodopska organizcija koja funkcioniše u mnogim državama, a njeno postojanje je definisano Ženevskom konvencijom" i da nema nikakve veze sa Ministarstvom odbrane ukazao je Pantić

Politika
> 18:20h

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kao neistinito ocenio pisanje prištinskog medija o prisustvu bezbednosnih snaga Republike Srbije na Kosovu i o povezanosti tamošnje Civilne zaštite Srba sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Pantić smatra da Albanci nastoje da "lažima, podmetanjem i stalnim provokacijama oslabe međunarodni položaj Republike Srbije i ugroze pregovore (Vlada Srbije i Kosova) u Briselu".

"Civilna zaštita je mirnodopska organizcija koja funkcioniše u mnogim državama, a njeno postojanje je definisano Ženevskom konvencijom" ukazao je Pantić u saopštenju dostavljenom novinarima.

Pantić koji je i komandant Štaba Civilne zaštite u Kosovskoj Mitrovici, ponovo je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da "posete sever Kosova i Metohije i lično se uvere u netačnost informacija koje plasiraju albanski mediji".

Srpska Civilna zaštita na Kosovu je formirana u skladu sa Zakonom o vanrednoj situaciji Republike Srbije i Ženevskom konvencijom, kao lokalna organizacija pod kontrolom lokalnih samouprava - naglasio je Pantić.