Foto: KURIR

Privedena trojica

STAVILI FANTOMKE: Maloletnici (17) uhapšeni pred pljačku u NS

U momentu kada su se spremali da opljačkaju jednu od zlatara, inspektori su im preprečili put i posle kraće jurnjave uhapsili dvojicu razbojnika, dok je treći pobegao

Crna Hronika
> 00:00h
FOTO: KURIR
FOTO: KURIR
FOTO: KURIR
FOTO: KURIR

NOVI SAD - Inspektori novosadske Kriminalističke policije uhapsili su popodne trojicu maloletnika, koji su se spremali da izvrše pljačku! -Nakon dojave građana da u Železničkoj ulici tri mlađe osobe navlače fantomke i repetiraju pištolj, policajci su odmah krenuli na lice mesta. U momentu kada su se spremali da opljačkaju jednu od zlatara, inspektori su im preprečili put i posle kraće jurnjave uhapsili dvojicu razbojnika, dok je treći pobegao. Ipak, i on je svega 20 minuta kasnije uhapšen. Prilikom pretresa, pronađene su fantomke i ranac u koji je trebalo da stave plen, a kod jednog maloletnika pronađena je i replika pištolja - kaže izvor Kurira. Kako nezvanično saznajemo sva trojica osumnjičenih stari su svega 17 godina i učenici su novosadskih srednjih škola. Svi su od ranije poznati policiji. Više informacija očekujemo danas, posle zvaničnog saopštenja policije.

Identifikovana petorica maloletnih pljačkaša Novosadska policija identifikovala je petoricu maloletnika koji su osumnjičeni za razbojništvo u jednoj zlatari u tom gradu. Petorica petnaestogodišnjaka iz Novog Sada, Futoga, Kaća, Kovilja i Bačkog Jarka terete se za pljačku zlatare u kojoj su, dvojica od njih, maskirani, preteći replikom pištolja i nožem, oduzeli izvesnu količinu zlatnog nakita, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su preostala trojica osmatrala ovaj objekat uoči krivičnog dela i čuvala stražu tokom razbojništva.

Policija je zahvalila građanima koji su odgovornim i pravovremenim reagovanjem pomogli u rasvetljavanju ovog krivičnog dela i pronalasku osumnjičenih.

Beta