Uputili pismo predsedniku

Užičani mole: Vratite nam Tita!

Republički odbora SUBNOR-a predložio da spomenik Josipu Brozu Titu koji je sklonjen sa trga u Užicu bude vraćen na staro mesto

Srbija
> 06:24h

BEOGRAD - Republički odbora SUBNOR-a predložio je da spomenik Josipu Brozu Titu koji je sklonjen sa trga u Užicu bude vraćen na staro mesto.

"Predlažemo da se spomenik Josipu Brozu Titu vrati na prvobitno mesto i da se Josipu Brozu, vođi ustanka naroda Srbije i Jugoslavije u borbi protiv fašistickih okupatora u Drugom svetskom ratu i potom osnivaču nesvrstanosti u svetu, ukazuju priznanja koja mu istorijski pripadaju", navodi SUBNOR u pismu predsedniku Srbije.

Dodaje se i da je "u bivšem kolonijalnom i porobljenom, a danas nesvrstanom svetu, ime Tito ulaznica za Srbiju u te države i taj svet".

Navodi se i da je "bivša demokratska vlast sa nipodaštavanjem govorila o nesvrstanim zemljama, koje su bile i ostale naši stvarni i jedini prijatelji i poštovaoci".

"I sami ste se uverili šta znači reč Tito u tom svetu i kako Vas i predstavnike Srbije dočekuju zato što ste iz njegove zemlje. Republički odbor SUBNOR-a iz tih razloga, traži od Vas, kao Predsednika Republike, da Srbija počne da brani svoje časno mesto u istoriji i doprinos ličnosti", navodi se u pismu.