Opleo po bivšem predsedniku

KACIN OPLEO BORISA: Tadić je lažov i egoista!

Izvestilac EP Jelko Kacin na Tviteru optužio počasnog predsednika DS da je minirao ulazak SPS u Socijalističku internacionalu

Politika
> 00:06h

BEOGRAD - Podneo izveštaj! Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin izvestio je juče javnost u Srbiji (a i šire) šta misli o počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću: da je lažov i da ima veliki ego! Kacin je na svom Tviter nalogu u nekoliko navrata govorio o Borisu Tadiću, a u jednom od tvitova je optužio bivšeg predsednika Srbije da ne govori istinu. - Tadića sam pitao koliko dugo će se protiviti ulasku SPS - Ivice Dačića - u Socijalističku internacionalu. On mi je rekao: „Kacine, kucaš na otvorena vrata. Dačića sam ja promovisao“ - napisao je ovaj slovenački političar, a onda dodao: „Malo morgen! Boris je pred poslednji kongres DS sam odleteo u Južnu Afriku kako bi blokirao Dačića. Govoriti neistinu u Evropskom parlamentu nije lepo“.Kacin je, zatim, dodao i još jedan, može se reći ironičan, komentar na bivšeg lidera DS.

- Ako niste znali, Boris Tadić je zapravo primorao sadašnju vlast da nastavi da sprovodi njegove ideje i vizije. Još uvek je prisutan ego! - napisao je Kacin. U PR timu Borisa Tadića juče su nam rekli da ne žele da komentarišu izjave Jelka Kacina na Tviteru, jer svako ima pravo na svoje mišljenje.Za razliku od njih, u SPS kažu da je dobro da, zahvaljujući modernim tehnologijama, ne samo preko medija, možemo da saznamo šta se dešava iza scene. - SPS ima temeljan pristupni proces Socijalističkoj internacionali i procedura je jasna. Moguće je da na tom putu postoji želja da budemo onemogućeni u tome. Mogu da primetim da je od trenutka formiranja ove vlade, na mnogo skupova, korišćen vokabular protiv predstavnika SPS koji je bio u upotrebi i onih godina kad je SPS bio prokazan u Socijalističkoj internacionali - kaže Branko Ružić, predsednik IO SPS za Kurir.

Kacin ismejao Tadićevu posetu Briselu

I Tadića zanima Delevićeva Jelko Kacin je napisao i da je Tadića pitao o sve većoj i odlučnijoj ulozi članice DS Milice Delević u procesu približavanja Srbije EU, a onda je kao za sebe dodao komentar: „Ne znam šta mi bi?! Bolje da ćutim“.