Ramos doneo pobedu

REAL PONOVO BOLJI: Barsa na kolenima

Fudbaleri Reala pobedili su u Madridu ekipu Barselone s 2:1

Fudbal
> 23:30h

MADRID - Fudbaleri Reala pobedili su u Madridu ekipu Barselone rezultatom 2:1 u derbi meču 26. kola španske Primere. Ovo je bio 166. El klasiko u španskom šampionatu. Real je poveo u šestom minutu golom Benzeme, a izjednačio je Mesi u 18. Pobedu domaćem timu doneo je Ramos u 82. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=6AsRzLXEGsc
Barselona je zadržala prvo mesto na tabeli sa 68 bodova, dok je Real treći sa 55. Real je samo četiri dana posle pobede nad Barselonom u revanš meču polufinala Kupa kralja ponovo savladao katalonski klub.
Madriđani su sjajno otvorili novi okršaj. Ramos je ukrao loptu na sredini terena, poslao je na levu stranu do Morate, on je bez problema centrirao pored Alveša, u petercu je nije uspeo zakačiti Maskerano, pa je na drugoj stativi usamljeni Beznema lako ubacio u nebranjenu mrežu. Gosti su izjednačili u 18. minutu. Mesi je izbegao ofsajd zamku, nadigrao Ramosa i onda je prosledio loptu u mrežu. Argentinac je 16. put uzastopno stelac za Barselonu u Primeri, a postao je prvi igrač koji je u tri različite sezone postigao 50 golova u svim takmičenjima. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata. Ronaldo je početkom drugog dela meča ušao na teren, što se odmah videlo na terenu. U drugom delu uglavnom se vodila bitka na sredini terena, a "kraljevski klub" je do trijumfa stigao u 82. minutu. Modrić je ubacio loptu iz kornera sa leve strane, na petercu je skočio Ramos i glavom loptu poslao pod prečku za radost Madriđana. Po završetku duela golman Barselone Viktor Valdes je dobio crveni karton. U ostalim današnjim mečevima španske Primere postignuti su sledeći rezultati: Deportivo - Rajo Valjekano 0:0, Osasuna - Bilbao 0:1 i Valensija - Levante 2:2.