Šampion se pravda

Kolašinac: Uvalili su mi zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća!

Uzeo sam srpsku trobojku od trenera, tad su mi prišli naši ljudi iz Švedske i stavili mi obeležje Bosanskog nacionalnog veća

Ostali sportovi
> 00:00h

Prevarili ga mangupi. Srpski atletičar Asmir Kolašinac kazao je da su mu zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća, s kojom je proslavio zlato na EP u Geteborgu, podmetnuli prijatelji iz Švedske i da ju je veoma brzo skinuo da sebi ne bi napravio problem. - Po završetku takmičenja prišao sam treneru Tomaševiću, koji mi je dao srpsku zastavu. Podigao sam je visoko i na taj način želeo sam da proslavim uspeh. U tim trenucima nisam previše razmišljao, bio sam ushićen i tu radost sam hteo da podelim sa svima. Tada su mi prišli moji zemljaci koji žive u Švedskoj i opasali mi zastavu Bošnjačkog nacionalnog veća - kazao je Kolašinac i dodao: - Meni je čast i zadovoljstvo da bacam za Srbiju, niko mene ne tera, to činim jer na taj način ispunjavam svoj san i zajedno s drugovima iz reprezentacije pišem istoriju srpske atletike.Asmir Kolašinac se osvrnuo i na ceremoniju uručivanja medalja na Evropskom dvoranskom prvenstvu. - Nijednom nisam rekao da neću da pevam himnu. Kod nas u atletici prosto nije običaj da se peva, himna se poštuje, sluša u stavu mirno i u njoj se uživa - zaključio je Kolašinac.

Asmir Kolašinac tvrdi da nije imao pojma šta mu je oko struka

Svaka čast, atletičari Generalni sekretar ASS Slobodan Branković kazao je da su naši atletičari u Geteborgu ostvarili veliki uspeh. - Srbija je jedna od retkih nacija kojoj je pošlo za rukom da na tri poslednja velika takmičenja osvoji medalju. Bio sam ponosan kada je u Budimpešti prvenstvo Evrope u krosu počelo našom himnom nakon zlata Amele Terzić, a i sada u Geteborgu, kada je Kolašinac osvojio zlato - rekao je Branković.

Dule pozvao Asmira u Pionir Asmir Kolašinac je član Partizana, pa je primljen u prostorijama fudbalskog kluba u Humskoj, gde su ga dočekali sportski direktor Ljubiša Tumbaković, trener prvog tima Vladimir Vermezović i generalni sekretar Darko Grubor. Kolašinac je na poklon dobio dres fudbalskog kluba sa brojem 1. Takođe, dobio je poziv da prisustvuje košarkaškom derbiju Partizan - Igokea u nedelju, a lično ga je pozvao trener košarkaša crno-belih Duško Vujošević.