Foto: Nemanja Pancic

48 sati

MIŠIĆ U PRITVORU: Bio sam u Plastiku, ali nisam tukao marinca

Mišić je, oko 13 časova, u pratnji advokata Borivoja Borovića ušao u zgradu MUP-a u Ulici despota Stefana Lazarevića

Crna Hronika
> 12:54h

BEOGRAD - Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću određen je policijski pritvor u trajanju od 48 sati. Njegovo saslušavanje trajalo je oko dva časa.

Njegov advokat Borivoje Borović je ispred sedišta beogradske Policijske uprave u Bulevaru despota Stefana rekao da je "medijska histerija" razlog zbog kojeg je policija zadržala njegovog klijenta.

Borović je kazao da Mišić ne negira da je bio u klubu "Plastik" kada se dogodio incident, ali je dodao da nije učestvovao u tuči u kojoj je povređen američki marinac. "On (Mišić) se ne oseća dobro zbog ove hajke. Mišić je izjavio i da nikog ne mrzi i da je kosmopolita", rekao je Borović.

Advokat je kazao da se Mišić tereti za nanošenje lakih telesnih povreda, a pošto je reč o skraćenom postupku, pritvor može da traje do osam dana. U daljem toku postupka treba da budu saslušani oštećeni, rekao je Borović.

"Očekujemo nakon video snimaka i saslušanja svedoka da ćemo dokazati da Mišić nije učestvovao u tuči", naveo je advokat. Za delo za koje se tereti Mišić zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

"Očekujem da sutra oštećeni dođu na prepoznavanje i da će nakon podizanja optužnog predloga predmet vrlo brzo biti rešen", rekao je Borović.

Da podsetimo, Mišić je danas došao u policijsku stanicu u Bulevaru despota Stefana, gde je saslušan u vezi s tučom u klubu "Plastik". On je, oko 13 časova, u pratnji svog advokata Borivoja Borovića koji ga je čekao, ušao u zgradu MUP.

Pre ulaska u policiju, advokat Borović, nije želeo da daje izjave.

Inače, Borović je prethodno tri puta najavljivao da će se njegov klijent doći u policiju kako bi dao iskaz kao građanin, ali se njegov klijent nije pojavljivao.

Zbog skrivanja i neodazivanja pozivima, Mišićev status je promenjen u osumnjičenog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da će Mišić biti tretiran kao svaki građanin i lice za kojim se traga, što podrazumeva momentalno lišenje slobode i predaju nadležnom istražnom sudiji momentom pronalaska. Podsetimo, Beogradska policija traži Mišića zbog nedavne tuče u noćnom klubu "Plastik" u kojem se on, navodno, s drugovima učestovovao u tuči sa grupom stranaca među kojima su bili i američki marinci, koji inače rade na obezbeđenju zgrade Ambasade SAD u Beogradu. Dvojica marinaca Moler Džefri Artur i Garsija Huan Enrike saslušani su i obojica su navela da napadače ne poznaju odranije.

(M. I.)

Foto: Nemanja Pančić

Hronologija 2. decembar 2007. Napao žandarma na utakmici na Marakani 5. decembar 2007. Inspektori ga hapse zbog pokušaja ubistva 19. septembar 2008. Sud mu izriče kaznu od 10 godina zatvora 30. april 2011. Apelacioni sud smanjuje kaznu na pet i po godina zatvora 10. maj 2012. Viši sud odbio molbu za uslovni otpust 4. decembar 2012. Izlazi iz zatvora na osnovu Zakona o amnestiji 21. februar 2013. Sumnjiče ga da je učestvovao u tuči u klubu „Plastik“

http://www.youtube.com/watch?v=5esr5RWXngo