Zločin u Slavonskom Brodu

UŽAS: Podstanar sekirom raskomadao gazdu

Gornji deo tela ubijenog pronađen je pokraj trošne stare vikendice na Bukovačkom brdu iznad Bukovlja u utorak naveče, i vrlo brzo posle toga policija je privela osumnjičenog za teško ubistvo

Crna Hronika
> 21:32h

BUKOVLJE - Stravična smrt 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog iz Bukovlja kod Slavonskog Broda šokirala je celi kraj. Nesrećni čovek je ubijen hladnim oružjem, a ubica je potom, najverovatnije sekirom, prepolovio njegovo telo, i delove potom sakrio na dva odvojena mesta.

Policija za ovo teško ubistvo sumnjiči 21-godišnjeg D. P., koji je priveden u stanicu gde je ispitan. Tom pirlikom mladić je priznao da je 25. februara oko 23 časa posle kraće verbalne prepirke u dnevnom boravku njegove kuće usmrtio vlasnika Stanislava T. (58).

Učinio je to zadavši mu s leđa udarac sekirom između glave i vrata dok je spavao na kauču. Telo je potom presekao na dva dela, te jedan deo odvezao i sakrio kod vikendice u obližnjem Bukovačkom brdu. Drugi deo tela spremio je u crnu torbu i šest dana posle kada se za vlasnika kuće počela da raspituje njegova porodica taksijem odvezao u blizinu gradskog kupališta Poloj bacivši ga u Savu.

Ubica je takođe priznao da šmrče kokain, troši marihuanu i alkohol te da je i na dan ubijstva pio i popušio 6 do 7 grama trave.

Mladić je poslednjih nekoliko meseci živio u kući ubijenog kao podstanar. Gornji deo tela ubijenog pronađen je pokraj trošne stare vikendice na Bukovačkom brdu iznad Bukovlja u utorak naveče, i vrlo brzo pose toga policija je privela osumnjičenog za teško ubistvo.

Ubistvo se dogodilo pretprošlog vikenda kada je D. P. u kući u kojoj je stanovao organizovao žurku i posle toga Turžanskom (vlasniku) gubi se svaki trag. Ipak kako je ovaj bivši branitelj (vojnik) navodno i ranije znao da nestane na nekoliko dana tome se u prvi mah nije pridavalo mnogo pažnje. Međutim, posle sedam dana njegova ćerka je prijavila nestanak, i odmah je počela potraga, koja je dovela do otkrića užasavajućeg zločina.