Gde će vam duša

NEVIĐENA SRAMOTA: Uhapsili dedu od 86 godina jer nije pokosio travu!

Zdravko Pavlović iz Valjeva pet dana proveo iza rešetaka u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike jer je odbio da plati kaznu od 5.000 dinara za neraskrčeno rastinje pored puta

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Milicija trenira strogoću! Policija u Valjevu pre petnaestak dana uhapsila je deku Zdravka Pavlovića (86) iz sela Brezovica kod Uba zbog neizmirene kazne u iznosu od 5.000 dinara! Pokosio na vreme Njegov sin Nikola Pavlović kaže da ne može da veruje da, u vreme kada kriminalci slobodno šetaju ulicama, policija pet dana u zatvoru drži nemoćnog starca od skoro 90 godina, i to zbog nepokošene trave. - Sve je počelo kad je dobio upozorenje od opštine da mora da uredi rastinje na posedu koji se nalazi između puta i njiva. Naznačili su datum do kada to mora da se izvrši i on je to uradio u predviđenom roku. Međutim, ipak je dobio novčanu kaznu za neizvršenje obaveze u iznosu od 5.000 dinara. Naravno da nije hteo da je plati, pošto je na vreme uradio to što se od njega tražilo - objašnjava mlađi Pavlović i naglašava da je njegov otac pošten seljak koji nikad nikome nije učinio ništa nažao i koji nije imao sukobe sa zakonom. Sa maloletnicima Kako dodaje, neverovatno je da zbog takve nebuloze u njegov dom dolaze dva policajca, koji jadnog starca trpaju u maricu i voze u pritvor u Valjevo. - U zatvoru, i to u Kaz­neno popravnom zavodu za maloletnike, nesrećnik je proveo pet dana. Tamo je bio atrakcija, čak je i upravnik izrazio želju da ga vidi - kaže Nikola. U MUP su rekli da ne znaju zašto je Pavlović uhapšen i da je za to nadležan Prekršajni sud u Valjevu. - Prekršajni sud Valjevo, odeljenje u Ubu, dostavio je tamošnjoj policijskoj stanici kažnjenog Zdravka Pavlovića u Kazneno popravni zavod Valjevo na osnovu pravosnažnog i izvršnog rešenja tog suda - saopštili su u policiji.

Zbog ovog rastinja je Zdravko završio na robiji

Otpusni list iz zatvora za maloletnike za čoveka rođenog 1927. godine

Inspekcija: To je stvar suda! Inspekcijska služba opštine Ub naglašava da je za određivanje iznosa novčane kazne i zatvorske kazne nadležan sud. - Saobraćajni inspektor izlazi na teren i utvrđuje da li su ljudi uredili svoju obalu. U slučaju da nisu, piše im se prekršajna prijava i dostavlja rok od 20 dana da se ispoštuje zakonom propisana obaveza. Posle tog perioda izlazimo na teren da konstatujemo stanje stvari. U slučaju da je ostalo nepromenjeno, sudija za prekršaje propisuje novčanu kaznu, koju po neizmirenju zamenjuje zatvorska kazna - kažu iz saobraćajne inspekcije.