Gordana Trajković priča za Kurir

ŽENA POLICAJCA: Rekli su mi da su Blagoju izgorele ruke i noge!

Muž me pozvao i samo mi rekao: „Dođi u Hitnu, zapalio sam se“, kaže Gordana, supruga policajca Blagoja Trajkovića, teško povređenog dok je spasavao Gordana Milojevića, koji se zapalio u zgradi suda u Paraćinu

Crna Hronika
> 16:30h

PARAĆIN - Mole se za Blagoja! - Blagoje me je u četvrtak pozvao telefonom i samo mi je rekao: „Dođi u Hitnu pomoć, zapalio sam se“. Posle toga je počeo da se guši i spustio je slušalicu. Ne znam kako sam se odvezla do njega... Bila sam toliko uplašena i van sebe da sam mislila da ću umreti! Kobni poziv Ovako je svoju priču za Kurir počela Gordana, supruga policajca Blagoja Trajkovića (52), koji je u četvrtak zadobio teške opekotine dok je spasavao Gordana Milojevića (44), koji se zapalio u zgradi Osnovnog suda u Paraćinu. Vidno uznemirena, ona se priseća da se, zbog mnogobrojnih policijskih patrola, jedva probila do Hitne pomoći. - Potpuno sam se oduzela... Blagojeve kolege su mi objašnjavale šta se desilo, ali nisam bila u stanju da slušam. Najzad sam stigla do Blagojeve sobe. Bio je sav u zavojima. Ječao je od bolova i gušio se... Rasplakala sam se i potrčala ka njemu, ali je doktorka naredila da me izvedu napolje i umire me! Tek pola sata kasnije su mi rekli da su mu ruke i noge izgorele do kostiju, da je otekao od opekotina i da jedva diše. Hitno je prebačen u ćuprijsku bolnicu, a ja sam se vratila kući da sinu Nenadu i ćerki Saneli kažem kako im je otac - priča za Kurir Gordana. Ona dodaje da je Blagoje u četvrtak radio u dežurnoj službi. - Dobio je poziv da hitno ode do Suda na intervenciju. Njegove kolege su mi ispričale da se s vrata bacio na čoveka koji se polio benzinom. Znam mog Blagoja, učinio je sve samo da neko ne bude povređen! O sebi i svom životu nije mislio. Ma koliko mi je žao što je povređen, poštujem ga, jer znam da je u srcu pravi heroj i da bi učinio sve samo da zaštiti nedužne ljude - dodaje kroz suze Blagojeva supruga Gordana. Povređeni stabilno Dr Predrag Drenovaković, direktor Opšte bolnice u Ćupriji, kaže da je stanje Gordana Milojevića i policajca Blagoja Trajkovića stabilno. - Pacijenti nemaju male opekotine. One se obrađuju, a povređeni su pod terapijom - rekao je Drenovaković.

Gordan Milojević

Tragovi vatre na mestu gde se zapalio Milojević

Predosetio tragediju Gordana se priseća da je Blagoje nekoliko dana pre tragedije predosetio zlo. - Zagrlio me je i rekao: „Goco, malo sam umoran. Bojim se da sam previše star za ovaj posao. Trebalo bi da odem u penziju dok se nešto ne desi“. Ja sam se samo nasmejala i rekla mu da je pred njim još mnogo dobrih godina u službi - priča Gordana i dodaje da je njen muž najstariji policajac u Paraćinu.

Od napadača ga deli zid - Lekari su nam rekli da će u naredna 24 sata znati kakvo je zaista Blagojevo stanje. Svi ti sati su nam kao godine i svaki minut provodimo moleći se za njega. Išla sam da ga obiđem i najteže mi je bilo što sam saznala da u sobi pored njegove leži čovek koji ga je i zapalio. Deli ih samo zid - rekla je Blagojeva supruga.