Pravi drugari

Đoković: Uh, kako sam zezao Kobija!

Novak otkrio da američki košarkaš voli da se šali na račun svojih godina

Tenis
> 00:08h

Čovek veseljak. Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da najbolji košarkaš Lejkersa Kobi Brajant voli da se šali na račun svojih godina. Nole nije zalazio u detalje, ali možemo samo da pretpostavimo kako je Brajant komentarisao svoja 34 leta sa devet godina mlađim teniserom. - Kobi se šalio na račun svojih godina, ali mislim da je zaista u boljoj formi neko ikada. Uvek sam bio veliki fan NBA košarke i nikada ranije nisam imao priliku da dobijem sedišta u prvom redu. S profesionalne strane, fenomenalan je osećaj gledati druge uspešne sportiste kako se kreću po terenu, znoje i bore se za pobedu - rekao je Đoković. Prvi reket sveta jedva čeka okršaj Srbije i SAD u Dejvis kupu. - Informisao sam se o gradiću Bojsiju na Guglu. Video sam da je nadmorska visina oko 800 metara. Mislim da će to ići u korist domaćinu. S druge strane, ne znam, voleo bih da odem na skijanje u San Voli, koji je veoma blizu, ali nažalost, moraću da ostanem uz reket i igram što bolje mogu kako bih pokušao da pobedim - poručio je Đoković. Novak je ove sezone osvojio dva trofeja, Australijan open u januaru i prošle nedelje turnir u Dubaiju i tako produžio niz pobeda na 18.

Danas protiv Fonjinija Novak Đoković svoju turneju u SAD počinje danas na turniru u Indijan Velsu, gde će igrati sa Fabiom Fonjinijem. Italijan je 36. na ATP listi, a s Novakom se sastajao ukupno tri puta i doživeo isto toliko poraza. Fonjini je u prvom kolu bio bolji od Slovenca Aljaža Bedenea sa 6:4, 6:3.

Teniseri pod šlemom Novak Đoković, Ana Ivanović, Rodžer Federer, Rafa Nadal i Viktorija Azarenka promovisali su izgradnju novih terena u Indijen Velsu. Organizatori su izveli najbolje tenisere sveta na veliko gradilište, a momci i devojke su u veselom raspoloženju i sa šlemovima na glavama pozirali brojnim foto-reporterima.