I to je naša Prva liga

NEMA KO: U FK Smederevo trener morao da brani!

Čuvar mreže Smedereva Nikola Milojević otišao zbog dugovanja, pa je na gol „oklopnika“ protiv Rada stao trener golmana Srđan Soldatović

Fudbal
> 00:00h

Spasilac! Trener golmana fudbalera Smedereva Srđan Soldatović ovog vikenda odlučio se na nesvakidašnji potez i na susretu protiv Rada (1:1) stao je na gol svog tima. Ovaj potez samo je još jedan od faktora koji reflektuju katastrofalno loše stanje u klubu, a koje se ogleda u finansijskom kolapsu i velikim dugovima prema igračima. Upravo zbog njih Soldatović je posle dve godine penzije morao da stane na gol. Posao je odradio dobro, a tek u 90. minutu gosti su ga savladali. - Naš prvi golman Mladen Živković je u prošlom kolu dobio crveni karton, a rezervni čuvar mreže Nikola Milojević je zbog neisplaćenih zarada odlučio da napusti klub. I šta sam drugo mogao da uradim u takvoj situaciji? Preda mnom su bile dve opcije: da na gol stavim nekog iz omladinske škole i uvalim ga u veoma neugodnu situaciju da spasava stvari u ovako teškoj situaciji ili da ja stanem na gol. Eto, odlučio sam se za ovu drugu - kaže Soldatović. Iako je u subotu svojom odlukom bukvalno spasao klub drastičnih sankcija, Soldatović ističe da sumnja kako će ponoviti taj potez. - Da ironija bude veća, poslednji meč u karijeri odigrao sam u martu 2011. godine upravo u Smederevu, a tada sam branio boje Javora. Za ove dve godine nikad mi nije palo na pamet da ću ikada ponovo braniti. Međutim, i to se dogodilo. Imam 39 godina, ne mogu više da branim i želim da budem trener golmana. Ovo je bila samo iznuđena situacija i tu je kraj - kaže Soldatović.

Nikad nisam pomislio da ću opet na gol, ali i to se desilo

Igrači su heroji Srđan Soldatović ističe da je kao deo stručnog štaba Smedereva ponosan na igrače koji i u ovako teškim uslovima pokazuju privrženost klubu. - Ne bih pričao o finansijskom stanju u klubu jer to nije moj posao, ali želim da istaknem da su fudbaleri istinski heroji Smedereva. Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se klub nalazi, oni daju svoj maksimum, nekad čak i više od toga. Uslovi u klubu su takvi kakvi jesu, ali njihovo ponašanje i profesionalizam su za svaku pohvalu - kaže Soldatović.