Revanši osmine finala LŠ

SVEMOĆNA BARSA: Mesi načeo, Vilja i Alba dokusurili Milan

Sa četiri gola u mreži Barselona izbacila Milan iz Lige šampiona

Fudbal
> 19:58h

BARSELONA - Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su sa 4:0 savladali Milan i time nadoknadili minus od dva gola posle poraza (0:2) u prvom meču u Milanu.

Da na Kamp Nou neće moći da se brani Milan je shvatio već tokom prvog poluvremena. Mesi je sjajnim golom u petom minutu doneo Kataloncima preko potrebno samopouzdanje. Barsa je ređala šanse Inijesta je pogodio prečku, a gosti su do igre došli tek posle 20 minuta igre.

Nešto pre poluvremena Milan preko Nijanga pogađa stativu gola Valdesa a gosti traže penal. U nastavku Mesi postiže drugi gol i ostavlja Barseloni čitavo poluvreme da prestigne zaostatak iz prvog meča. U desetom minutu nastavka Vilja je postigao treći gol za domaćina i izazvao erupciju oduševljenja na stadionu

Milan je tada krenuo ofanzivinije jer bi gol značio i prolaz u narednu rundu, ali je kazna stigla u nadoknadi vremena kada je Alba postavio konačnih 4:0.

Vilja: Verovali smo u pobedu od prvog minuta

Napadač Barselone David Vilja rekao je da su on i saigrači od prvog minuta verovali u pobedu protiv Milana i prolaz u četvrtfinale Lige šampiona. Vilja je večeras u revanšu osmine finala postigao treći pogodak posle sjajnog proigravanja Ćavija.

"Cilj nam je bio da postignemo što više golova i to smo želeli, verovali da možemo od prvog minuta. Uspeli smo i oduševljeni smo zbog navijača. Uvek smo verovali smo da možemo do trijumfa, uz podršku navijača to smo i uradili", rekao je Vilja posle utakmice za špansku televiziju.

Defanzivac Đerard Pike ocenio je da je Barselona imala sreće da rano postigne gol i da joj je to mnogo pomoglo.

"Amosfera je bila sjajna, navijači su znali da nam treba njihova pomoć i ovako smo odigrali zbog njih. Bili smo bolji od Milana od samog starta meča. Imali smo sreće da već u prvom poluvremenu dostignemo njihovu prednost, posle je bilo lakše. Ovo je za nas izuzetno važna pobeda", kazao je Pike.

Trener Milana Masimilijano Alegri priznao je zaslužen poraz, istakavši da je Barselona igrala sjajno, posebno u prvih pola sata utakmice.

"Tada smo napravili dosta grešaka, imali problema u prenosu lopte, ali i veliku šansu za gol. Da je Nijang bio precizniji sve bi bilo drugačije. Ovo je razočaravajući poraz, iako su igrači dali sve od sebe da izbore povoljan rezultat", izjavio je Alegri, istakavši da je veoma teško igrati protiv tima kakav je Barselona.

"Igrali su sjano, dodavali se veoma brzo, tako da smo u odbrani morali da igramo dublje. Ipak, ovo je korisno iskustvo, imali smo petoricu igrača koji su prvi put nastupili u Ligi šampiona", zaključio je Alegri.

Kapiten Milana Masimo Ambrozini naveo je da roso-neri nisu bili dorasli zadatku.

"Strogo smo vodili računa da ne primimo rani gol, a upravo to se dogodilo. Bila je ovo lekcija iz koje moramo da izvučemo pouke. Mi moramo da se vratimo u ovo takmičenje i sledeće sezone, večerašnji debakl treba zaboraviti, i zato se okrećemo nacionalnom prvenstvu", poručio je Ambrozini.

http://www.youtube.com/watch?v=zJBMHtX6GoU

Tekstualni prenos

Kraj meča

90+2 Đordi Alba postiže četvrti gol za Barselonu.

70. minut Posle trećeg gola trener Milana Masimilijano Alegri u igru je uveo Muntarija i Robinja, za sada bez uspeha. 'Rosoneri' su se poprilično unervozili pa je u drugom poluvremenu viđeno nekoliko veoma oštrih startova.

55. minut - David Vilja je postigao treći gol za Barselonu. On je iskoristio sjajan pas Ćavija i matirao Abijatija.

Drugo poluvreme

40 minut - Nijang je bio u šansi za Milan, ali je pogodio stativu, u sledećem napadu Mesi je po drugi put poslao loptu iza Abijatija. Inijesta, dodao je Mesiju koji je bio blago desno u odnosu na sredinu gola, pomerio se malo u levo i sa 18 metara poslao loptu Meksesu kroz noge, a ne baš pokretljivom Abijatiju ispod ruke - 2:0!

35 - minut - Barselona napada, a Milan jedva uspeva da prebaci težište igre na polovinu rivala.

25. minut - Zavijene glave, zbog povrede koju je zadobio tokom prvog poluvremena, Flamini je želeo da se vrati na teren, ali je morao da promeni i dres koji je bio prilično krvav.

13. minut - Andres Inijesta bombom sa dvadeset metara u 13. minutu kada je Abijati jedva odbranio šut, a lopta je zatim pogodila prečku posle čega je “pala” na glavu Mesiju koji je pogodio samo spoljni deo mreže.

9. minut - El Šaravi je u devetom minutu imao dobru priliku, ali je Valdes odbranio.

http://www.youtube.com/watch?v=rPHJccp7JDg

5. minut - Mesi je u petom minutu pogodio gol Milana.Mesi je u odigrao dupli pas sa Ćavijem na ivici kaznenog prostora, a onda bez zadrške, "iz kolena", sa 15-ak metara šutnuo loptu između dvojice čuvara - Abijati je bio nemoćan, a lopta je odsela u gornjem levom uglu.

Počelo je

Barselona: Valdez, Dani Alveš, Maskerano, Pike, Alba, Ćavi, Buskets, Inijesta, Mesi, Pedro, David Vilja.

Milan: Abijati, Abate, Mekses, Zapata, Konstant, Ambrozini, Montolivo, Boateng, Flamini, Nijang i El Šaravi.