AFERA U MUP: Žandarmi optužili Dikića za mobing!

Bivši pripadnik Žandarmerije, koji je nekoliko puta odlikovan za zasluge u službi, prijavio Bratislava Dikića da ga je psihički zlostavljao, zbog čega se razboleo

Crna Hronika
> 13:26h

BEOGRAD - Uskoro rasplet! Sektor Unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije podneće do petka krivične prijave protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije za koje se sumnja da su umešani u neka teška krivična dela, saznaje Kurir. Na prijavi će se, kako saznajemo, naći imena generala Bratislava Dikića, komandanta Žandarmerije, zatim njegovog brata Dragana i još nekoliko pripadnika te jedinice. - Čim prijave budu podnete, Sektor unutrašnje kontrole javnosti će saopštiti rezultate istrage. Nakon toga će biti saslušani Bratislav i Dragan Dikić, kao i još nekoliko pripadnika Žandarmerije. Sumnjamo da su oni umešani u reketiranje na jugu Srbije, obezbeđivanje kriminalaca, ali i da su povezani sa jakim kriminalnim grupama na Kosovu s kojima učestvuju u švercu robe, ali i droge s Kosova i da je Dikić sa tim bio upoznat - kaže sagovornik Kurira iz MUP Srbije. Kao što je Kurir već pisao, pošto su otkrivena imena pripadnika SUK koji rade ovu istragu, žandarmi pod istragom planirali su da otmu dvojicu inspektora i jednog od načelnika službe i da ih, ukoliko pruže otpor, navodno likvidiraju. - Ova situacija samo je kulminacija višegodišnjih narušenih međuljudskih odnosa u Žandarmeriji. Pojedini pripadnici ove posebne jedinice u MUP žalili su se da ih Dikić maltretira, a neki od njih podneli su prijave protiv njega za mobing. Oni su rekli da smatraju da je Dikić prek i da radi na svoju ruku - kaže naš izvor.Tako je prijavu protiv njega napisao i jedan ratni vojni invalid koji je čak četiri puta odlikovan za izuzetne zasluge u službi. - Dikić ga je, kako je tvrdio, psihički zlostavljao, zbog čega se razboleo - navodi naš izvor.Osim prijave za mobing Dikić je na svoju ruku napravio i spomenik poginulim pripadnicima Žandarmerije u KZB, koji danonoćno čuva 40 pripadnika jedinice. - Uporno ističući svoj patriotizam, on pokušava da se sakrije iza njega i da njime pravda sve svoje postupke - kaže izvor našeg lista. Bratislav Dikić odbacio je tvrdnje da je umešan u kriminal i kazao da mu to podmeće „albanska mafija“ zbog dejstava Žandarmerije na jugu Srbije. On je pozvao državne organe da hitno provere sve navode medija koji ga dovode u vezu s teškim krivičnim delima.

Igor Bečić: Biće promena u policiji Član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove iz redova SNS Igor Bečić rekao je da hoće da veruje da to što se navodi u medijima nije istina. - Ne treba nikog optuživati pre nego što budemo sigurni da postoji neki problem. Hoću da verujem da Dikić ne bi bio ni postavljen da nema integritet i da nije bio kvalifikovan za to mesto, ali je i prirodno da i u takvim jedinicama povremeno bude kadrovskih promena - rekao je Bečić.

I Dačić ga pustio niz vodu Premijer i ministar policije Ivica Dačić, koji je godinama štitio i odbijao da smeni Dikića iako su se na njega mnogi žalili, sada je odlučio da ga pusti niz vodu i da aminuje njegovu smenu! - Dikićeva smena je bukvalno pitanje dana. To je jasno ako se zna da je SUK, koji vodi istragu protiv Dikića, pod direktnom kontrolom kabineta ministra - kaže naš sagovornik.