Poručio preko Tvitera

Jeremić: Ne verujem da je Đilas pao toliko nisko

Dobio sam poziv za Skupstinu DS u nedelju i dolazim iz Amerike da kazem sta mislim o predlogu novog programa, napisao je Jeremić

Politika
> 20:26h

BEOGRAD - Funkcioner DS Vuk Jeremić, o čijem isključenju iz stranke raspravlja Statutarna komisija demokrata, napisao je na svom Tviter nalogu da ne veruje da bi lider te stranke Dragan Đilas pao tako nisko da ga isključi iz stranke samo da bi ga sprečio da govori na Programskoj skupštini DS u nedelju.

Jeremić je naveo i da će na Programskoj skupštini reći šta misli o predlogu novog programa.

"Dobio sam poziv za Skupstinu DS u nedelju i dolazim iz Amerike da kazem sta mislim o predlogu novog programa", napisao je Jeremić.

Na pitanje jednog od njegovih pratilaca da li demorate imaju poravo da ga isključe, on je odgovorio:

"Imaju, naravo. Ali, ne verujem da bi Đilas pao toliko nisko da me iskljuci samo da bi me sprecio da govorim..."

Jeremić je, odgovarajući na pitanja tviter pratilaca, napisao i da je i dalje član DS, jer se Statutarna komisija stranke još nije sastala da razmotri njegovu zalbu na odluku (o isključenju) koja je doneta u njegovom odsustvu i dodao da "neće valjda to učiniti sada kada je najavio dolazak" na Programsku skupštinu DS.

Đilas je, međutim, uoči današnje sednice Statutarne komisije novinarima rekao da Jeremića i ako bude isključen, poziva da se kao gost obrati Skupštini.

"Statutarna komisija donosi odluku da li će Jeremić biti isklučen ili ne - ako ne bude isključen govoriće na programskoj skupštini kao delegat, a ako bude, pozivam ga da kao gost dođe i obrati se skupštini", rekao je Đilas novinarima okupljenim ispred sedišta stranke u Krunskoj ulici.