Novi film

Džej Zi: "Veliki Getsbi" je dobar projekat!

Veliki Getsbi je klasična američka priča koja daje uvod u ekstravaganciju, dekadenciju i iluziju. To je zrela priča koja je spremna da bude ispričana modernim zvukom, rekao je muzičar

Pop kultura
> 13:02h

Reper Džej Zi koji radi na saundtreku za film "Veliki Getsbi" istakao je da je od trenutka kada je razgovarao sa rediteljem Bazom Lurmanom i glavnim protagonistom Leonardom Dikaprijem znao da će to biti dobar projekat.

"Veliki Getsbi je klasična američka priča koja daje uvod u ekstravaganciju, dekadenciju i iluziju. To je zrela priča koja je spremna da bude ispričana modernim zvukom", rekao je muzičar.

Džej Zi biće izvršni producent saundreka i radiće na nekim numerana sa kompozitorom Gregom Armstrongom koji je radio sa Lurmanom na njegovim filmovima "Mulen Ruž" i "Romeo i Julija". Muziku iz filma, koja će se pojaviti 10. maja, objaviće muzička kuća "Interscope Records".

Lurmanova adaptacija romana Skora Ficdžeralda otvoriće u maju Filmski festival u Kanu, jedan od najznačajnijih svetskih festivala na svetu, a gost će biti i Dikaprio koji će se pojaviti na ovom festivalu prvi put nakon 2007. godine.

Dikaprio u 3D filmu igra misterioznog milionera Džeja Getsbija, a pored njega se pojavljuju i Keri Maligan i Tobi Megvajer.

Filmski festival u Kanu trajaće od 15. do 26. maja, a reditelj Stiven Spilberg će predsedavati žirijem