Rešio

Jeremić: Neću u drugu stranku dok sam u Njujorku

Nemam nameru da se angažujem u domaćoj politici do okončanja predsedavanja Srbije Generalnoj skupštini UN. Ovo je izuzetna prilika za našu zemlju koja će trajati svega još šest meseci i želim da se u potpunosti posvetim tome

Politika
> 21:04h

BEOGRAD - Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i isključeni član Demokratske stranke (DS) Vuk Jeremić izjavio je da se neće angažovati u nekoj drugoj partiji dok je na funkciji u Njujorku.

"Nemam nameru da se angažujem u domaćoj politici do okončanja predsedavanja Srbije Generalnoj skupštini UN. Ovo je izuzetna prilika za našu zemlju koja će trajati svega još šest meseci i želim da se u potpunosti posvetim tome, kako bi od toga država imala što veću korist", izjavio je Jeremić

On je rekao da je prvi veliki korak koji Srbiju u tom periodu čeka javna rasprava o ulozi međunarodnog krivičnog tribunala, koju je zakazao za 10. april. Jeremić je dodao da očekuje političku odmazdu predsednika DS-a Dragana Đilasa zbog kritike načina na koji su ga izbacili iz te stranke.

"Na te napade neću odgovarati", rekao je Jeremić.

Nekoliko dana nakon što je Jeremić izbačen iz DS-a potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić pozvao ga je da se priključi naprednjacima, dok se Jeremić u Beogradu sastao i sa doskorašnjim stranačkim kolegom Dušanom Petrovićem, koji je najavio formiranje nove partije nakon što je isključen iz DS-a.