Nega kože posle vežbanja

Posle treninga istuširajte se mlakom vodom, namažite telo losionom i pijte dosta vode jer kožu treba hidrirati i iznutra

Stil
> 00:00h

Vodite računa o sebi! Pojačano znojenje tokom treninga, naročito ako je koža osetljiva, može izazvati određene probleme, pojavu crvenila, osipa ili bubuljica. Kako biste ih sprečili, nakon vežbanja i fizičke aktivnosti obavezno se pridržavajte sledećih pravila... U teretanu bez šminke Ovo je jedno od osnovnih pravila. Kao prvo, vežbajući s mejkapom izgledaćete smešno, jer za šminkom tada jednostavno nema potrebe. Vežbate radi sebe i svog zdravlja, a ne da biste zadivili nekoga. Osim toga, kad koža počne da luči znoj iz pora, šminka će onemogućiti normalno disanje kože, što će uzrokovati njihovo začepljenje i pojavu bubuljica i drugih iritacija. Pored toga, šminka će početi da se razliva na licu, bez obzira na to koliko je kvalitetna. Nakon vežbanja (ako se ne tuširate u fitnes centru) obavezno se treba umiti mlakom vodom i obrisati lice čistim peškirom. Tako ćete ukloniti višak masnoće i znoja i sprečiti pojavu upalnih procesa. Budite nežni prema telu Nema boljeg osećaja od tuširanja nakon vežbanja. Ali mnoge žene tada imaju potrebu da upotrebljavaju različite vrste pilinga kako bi skinule svu prljavštinu s tela, a takvu vrstu pranja treba izbegavati. Naime, pošto su pore još uvek proširene, pilingom se uklanjaju i one masnoće koje pomažu koži da ostane hidrirana, što je može isušiti. To je posebno loše ako već imate suvu i osetljivu kožu. Zato nakon treninga koristite blage gelove za tuširanje. Tuširajte se mlakom vodom Mišići su nakon treninga zategnuti i bolni, a vruć tuš zvuči previše savršeno da biste se opustili? Ne radite to! Vrela voda će s vaše kože isprati ulje koje je štiti i vlaži, pa će postati isušena i zategnuta.

Hidratacija kože Posvetite svojoj koži nekoliko minuta nakon tuširanja, kada je najbolje vreme za nanošenje mleka ili losiona za telo, a izbegavajte nanošenje ulja, jer može da začepi proširene pore, koje još uvek izlučuju znoj.

Pijte dosta tečnosti Prilikom vežbanja telo može da izgubi i više od litar vode, pa je tu količinu potrebno i nadoknaditi. Telo i koža biti će vam zahvalni.