Foto: Nebojsa Mandic

UME S PARAMA: Digao sebi platu, pa dao donaciju DS!

Prvi čovek Kovačice i funkcioner DS Miroslav Krišan prećutao svojim saborcima da je sebi i najbližim saradnicima podelio stimulacije u visini od 30 odsto na osnovicu plate

Društvo
> 23:22h

BEOGRAD - U laži su kratke noge. Miroslav Krišan, funkcioner DS i predsednik opštine Kovačica, slagao je svoje stranačke kolege tvrdeći da je na račun stranke uplatio „više od svoje plate“, a sve s ciljem da od njih izvuče 20 odsto novca za deblokiranje računa DS u Razvojnoj banci Vojvodine! Naime, kako saznaje Kurir, Krišan je u pismu koje je poslao članovima DS u Kovačici prećutao podatak da njegova zarada iznosi skoro 150.000 dinara, a ne 98.000 dinara, koliko je evidentirano na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, jer je sebi i svojim najbližim saradnicima podelio stimulacije u visini od 30 odsto na bruto osnovicu mesečne zarade. On je povećao platu i zameniku predsednika opštine Kovačica Laslu Vidaču i predsedniku Skupštine Janu Pauškaru, za šta Kurir poseduje dokument. - Problem je u tome što to ne znaju obični članovi DS, ali ni građani Kovačice koji svojim novcem spasavaju politički propalu stranku - kaže naš izvor. (M. M.)

Vojvođanski funkcioneri dali prilog demokratama Većina vojvođanskih funkcionera DS odrekla se cele i dela mesečne zarade kako bi stranci bio odblokiran račun zbog kreditnog zaduženja. Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je da bi do kraja nedelje račun stranke trebalo da bude odblokiran.