Dejvis kup

Tipsarević: Pare nisu razlog što nisam u timu

Odluka da ne igram u Dejvis kupu nema veze s novcem. Za 13 godina nisam tražio ni dinara, zašto bih to sad radio kad najviše zarađujem

Tenis
> 15:40h

Otvorio dušu. Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da nikada od Teniskog saveza Srbije nije tražio novac da igra za reprezentaciju i da to nije razlog njegovog otkazivanja nastupa protiv Amerikanaca u Dejvis kupu. - Ja sam tu za reprezentaciju već 13 godina, ni ranije nisam tražio pare, pa ne znam zašto bih to uradio sada, kada najviše zarađujem u karijeri. Jednostavno nisam spreman za Amerikance, nije to bila laka i nije bila samo moja odluka - izjavio je Tipsarević i dodao da ga za reprezentaciju, osim ljubavi prema Srbiji, veže i odlična ekipa tenisera, s kojima uživa da igra. - Možda ne bih ni igrao ovoliko dugo da su Troicki i Ziki idioti s kojima se na svakom putovanju svađam. Ali stvarno je čitava ekipa ljudi odlična i uživam da igramo u istom timu i provodim vreme sa njima. Tipsa se osvrnuo i na francuskog tenisera Žila Simona, koji mu je, kako kaže, noćna mora. - Simon mi je noćna mora! Jednostavno mi ne leži kao protivnik. Sposoban je veoma mnogo da trči i tera me da menjam stil igre. Mada, ima nešto i u tome što s njim uglavnom igram noću, kada je mrak i hladan vazduh, a sve to utiče na brzinu kretanja lopte. Dva puta sam igrao s njim danju, na suncu, i oba puta sam ga pobedio - zaključio je trenutno deseti teniser sveta.

Nole na basketu Najbolji teniser sveta Novak Đoković u Americi se s kompletnim timom Dejvis kup reprezentacije posle treninga opuštao uz košarku. Srpski teniseri ostavili su rekete sa strane i uzeli loptu u ruke, a naš najveći adut Novak Đoković veruje da će upravo dobra i opuštena atmosfera biti ključ za pobedu Amerikanaca na mečevima koji su na programu od 5. do 7. aprila u američkom gradu Bojsiju.

Grešio sam ko klinac Tipsarević je izjavio da je kao mlad bio dosta nepromišljen i da bi voleo da može da utiče na mlade tenisere s kojima radi da donose prave odluke. - Voleo bih da mogu da utičem na klince s kojima radim da postupaju ispravno, ali ne znam ni da li bih ja u njihovim godinama poslušao savet mentora. S 15 godina sam probušio obrvu, a sa 17 uradio prvu tetovažu. Možda sam se kasno probudio, a i brak s Biljanom je dosta pozitivno uticao na mene.