Košarkaška liga Srbije

OPOMENA: Prekidaju se mečevi ako bude vređanja aktera

Ukoliko se nakon trominutne pauze nastavi vređanje, a upozorenja ne pomognu, policija će isprazniti deo gledališta - navodi se u saopštenju KLS

Košarka
> 14:46h

BEOGRAD - Predsedništvo Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije saopštilo je danas da će biti prekinuta svaka utakmica na kojoj navijači budu vređali nekog od aktera susreta. "U slučaju ličnog vređanja od strane publike, u zvaničnom toku utakmice, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu i da prvo upozorenje uputi zvanični spiker, zatim drugo službeni predstavnik kluba, a u slučaju nastavka vređanja treće kapiten kluba čiji navijači vređaju", navodi se na sajtu Superlige Srbije.

Ukoliko se nakon trominutne pauze nastavi vređanje, a upozorenja ne pomognu, policija će isprazniti deo gledališta. "Ako to nije moguće utakmica se prekida i bez publike nastavlja u naredna 24 sata. Iskreno se nadamo da će svi ljubitelji košarke, navijači, klubovi, mediji podržati ovu inicijativu i time doprineti da svi zajedno uživamo u utakmicama", poručuju iz KLS. Sutra je na programu drugo kolo Superlige Srbije, a sastaju se Crvena zvezda - Partizan (21), Metalac - Radnički Kragujevac (19.30), Mega Vizura - Konstantin (18) i Vojvodina - Sloboda (20).