Foto: Routers

Realan

Benitez: Unapredio sam Čelsi

Menadžer fudbalera Čelsija Rafa Benitez ocenio je da je ekipa pod njegovim vođstvom pokazala značajan napredak, iako još nije osvojila nijedan trofej

Fudbal
> 11:24h

Menadžer fudbalera Čelsija Rafa Benitez ocenio je da je ekipa pod njegovim vođstvom pokazala značajan napredak, iako još nije osvojila nijedan trofej.

Španski stručnjak je na Stamford Bridž došao u novembru prošle godine, umesto Italijana Roberta di Matea, koji je u maju 2012. doneo "plavcima" prvi trofej Lige šampiona u klupskoj istoriji. Od dolaska Beniteza ekipa Čelsija eliminisana je u prvoj fazi Lige šampiona, ostala je bez trofeja u Liga kupu i na klupskom prvenstvu sveta, a u Premijer ligi zauzima četvrto mesto na tabeli sa 22 boda manje od vodećeg Mančester Junajteda.

"Mnogo je igrača pokazalo napredak otkad sam došao u klub. Tu, pre svega, mislim na Viktora Mozesa, Cezara Aspilikuetu, Rajana Bertrana i Davida Luiza, koji su često bili na meti kritika. Takođe, Huan Mata postiže golove, 'raste' i Oskar, a čak je i Fernando Tores u jednom trenutku tresao mreže", rekao je Benitez engleskim medijima.

On je dodao i da veteran Frenk Lampard igra mnogo bolje nego u prvom delu sezone.

Uprkos svemu, Čelsi ima šansu da ipak osvoji dva trofeja do kraja sezone. "Plavci" u polufinalu FA kupa igraju sa Mančester Sitijem, dok ih u četvrtfinalu Lige Evrope očekuje dvomeč sa ruskim Rubinom.