Foto: Nebojsa Mandic

Pred teškom odlukom

Vučić ne izlazi iz kabineta, traži rešenje za Kosovo!

Vicepremijer nije bio na sednici Vlade, video se samo s predsednikom i premijerom, pokušavajući da donese adekvatnu odluku

Politika
> 12:22h

BEOGRAD - Teška odluka. Vicepremijer Aleksandar Vučić nije se pojavio juče na sednici Vlade, već je ceo dan proveo zatvoren u svom kabinetu u Nemanjinoj 11 pokušavajući da donese adekvatnu odluku o „kosovskom problemu“. Kako Kurir saznaje, lider naprednjaka je od povratka iz Brisela apsolutno fokusiran na ovo pitanje, kojem se potpuno posvetio. - Na njemu kao lideru najjače stranke, ali i prvom potpredsedniku Vlade, od koga su tražili da se aktivnije uključi u pregovore s Prištinom, velika je odgovornost. Želi da donese trezvenu odluku. Zatvoren je u kancelariji i komunicira telefonom s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem - otkriva za Kurir izvor iz Nemanjine 11. Prema njegovim rečima, Vučić je u kontaktu i sa stranim zvaničnicima, ali odluku mora doneti u konsultaciji s predsednikom i premijerom. - Ono što ovih dana bude prelomljeno, biće od istorijske važnosti za Srbiju, zato je Vučić toliko posvećen traženju rešenja - dodaje naš izvor, jedan od Vučićevih bliskih saradnika.Vučić je juče u Predsedništvu razgovarao oči u oči s Tomislavom Nikolićem, a po završetku sednice Vlade pridružio im se i premijer Dačić. U međuvremenu, premijer je na sednici Vlade obavestio ministre o dijalogu s Prištinom. Inače, Vlada je na sednici donela i odluku o obrazovanju privremenih organa u opštinama Đakovica, Dečani, Klina, Prizren, Uroševac, Podujevo, Glogovac, Kačanik, Štimlje i Suva Reka. Privremeni organi će obavljati poslove iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa u ovim opštinama na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, navodi u saopštenju Vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Nikolić, Dačić i Vučić razgovarali tri sata

Sastanak SNS u ponedeljak Vučić je zakazao sednicu Predsedništva SNS za ponedeljak i niko ne zna šta će se na toj sednici desiti. Podsetimo, nakon poslednje runde pregovora u Briselu odlučeno je da obe strane do utorka donesu konačnu odluku o sporazumu između Beograda i Prištine i o tome izveste evropsku komesarku za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.