SUD: Uroš Mišić oslobođen svih optužbi

Ne bi bilo u redu da nekog osudimo a da se u sudu ne pojave oštećeni, rekao sudija Dejan Stefanović posle čitanja presude

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Izašao iz CZ!

Uroš Mišić je u četvrtak u Prvom osnovnom sudu u Beogradu oslobođen optužbi da je 21. februara u klubu „Plastik“ pretukao američke marince Džefrija Moleroma i Enrikea Garsiju! - Ne bi bilo u redu da nekoga osudimo za tuču i remećenje javnog reda i mira a da se u sudu ne pojave oštećeni. Zbog toga, usled nedostatka dokaza, Mišić se oslobađa optužbi - rekao je u kratkom obrazloženju presude sudija Dejan Stefanović. Prethodno je, u rekordnom roku, na samo jednom ročištu, koje je održano juče, sudija saslušao sve svedoke, kao i samog Uroša Mišića. - Kategorički tvrdim da nisam učestvovao u tuči! Niti je mene neko napao, niti sam ja nekoga tukao. Kad sam video da je izbila tuča, s drugaricom sam izašao iz kluba - rekao je Mišić, a njegove navode potvrdili su i ostali saslušani svedoci, osim maloletne T. M. (17), koja je te večeri bila u društvu marinaca. U sud je, međutim, juče stiglo zvanično obaveštenje da su dvojica marinaca 29. marta napustila Srbiju i da više nisu članovi osoblja Ambasade SAD u Beogradu, pa je tužilaštvo odustalo od toga da ih poziva da svedoče. Pošto je presuda izrečena, Mišić je vraćen u pritvor da uzme lične stvari i oko 16 sati je izašao kroz kapiju Centralnog zatvora. (J. S.)

Već viđeno Mišić je početkom decembra prošle godine izašao iz zatvora u Požarevcu, u kojem je odslužio kaznu zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića. Mišić je zbog napada tokom utakmice između Crvene zvezde i Hajduka iz Kule 2. decembra 2007. bio osuđen na 10 godina robije, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu i kaznio ga sa pet i po godina zatvora.