ISPOVEST POLICAJACA: Jovana je grčevito pokušavala da spase sina!

Izgledalo nam je kao da je Bogdanović tražio Davida da ga ubije, rekli su za Kurir policajci Ivan Maksimović i Marko Vasić, koji su prvi došli na intervenciju u Veliku Ivanču

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Jeziva ispovest. - On nas je sve pobio... Ljubiša... Svekrva je mrtva u sobi. Ne znam gde mi je sin i da li je u kući... Ovim rečima molila je Javorka za pomoć policajca Marka Vasića (25), koji je zajedno s kolegom Ivanom Maksimovićem (35) prvi došao u utorak ujutro u Veliku Ivanču, gde je Ljubiša Bogdanović ubio 13 komšija i rođaka. Kad su ih poslali na intervenciju, nisu ni slutili na kakav će horor naići. - Ljubišu smo videli kako izlazi iz kuće i repetira pištolj. „Baci oružje! Pucaćemo!“, povikali smo. Tad je on otrčao do svoje kuće i pucao... Nismo znali da li je pucao u nas ili u sebe, zato smo se zaklonili. Da bismo mu prišli, otišli smo do kuće Despotovića i tada smo kroz prozor videli nečije telo na krevetu. Bilo nam je jasno da ima više žrtava. Da nismo naišli, ko zna koliko bi još ljudi pobio - kaže Maksimović. On dodaje da im je najstrašnije bilo kad su videli ubijenu bebu u zagrljaju mrtve majke na krevetu. - I Jovana i David su bili obučeni, izgleda da su tako spavali jer je u kući bilo hladno. S njih je jorgan bio zbačen dopola. Izgledalo je kao da je ubica u krevetu tražio dete da ga ubije i kao da je Jovana grčevito pokušavala da spase svoju bebu. Taj prizor će nam zauvek ostati urezan u sećanje - kažu Maksimović i Vasić.

Ivan Maksimović i Marko Vasić pamtiće horor do kraja života

Boli me duša za Davidom - U ponedeljak sam bila kod Despotovića. Sređivali su kuću za krsnu slavu Markovdan. David se tog dana samo smejao i igrao. Kad sam pitala: „Šta kaže kuca?“, odgovorio je „Av, av!“. Bio je presladak, duša me boli za tim detetom - kaže komšinica.