Foto: Pr

I rokenrol ima kafansku dušu

Bend Hyponotized predstavio novi album Nema nazad

Članovi Hypnotized - a poručuju da je inspiracija za takav poduhvat došla iz činjenice da dobra, kvalitetna muzika ne poznaje granice i da obožavaju Tozovca,Tomu Zdravkovića i ostale velikane prave narodne muzike

Pop kultura
> 15:42h

Rok bend Hypnotized predstavio je novi album "Nema nazad“ u beogradskom klubu Kasina. "Nema nazad“ predstavlja obrade legendarnih kafanskih pesama u rok fazonu.

Članovi Hypnotized - a poručuju da je inspiracija za takav poduhvat došla iz činjenice da dobra, kvalitetna muzika ne poznaje granice i da obožavaju Tozovca,Tomu Zdravkovića i ostale velikane prave narodne muzike.

"Ovo je prvi ovakav album ikada snimljen, na kome se desetak prelepih pesama koje svi naručujemo po kafanama odsviralo u potpuno novom ruhu, u rok aranžmanima, pod producentskom palicom velikana alternativnog roka - Nikole Vranjkovica iz Blockout-a.“

Posle dva objavljena spota za pesme "Vranjanka“ i "Jesen u mom sokaku“, bend je i zvanično predstavio novi album živom svirkom pred punom Kasinom.

Među mnoštvom fanova i poznatih gostiju, promociji albuma prisustvovali su pevači narodne muzike, pop izvođači kao i rokeri. Tu su bili Ðule Van Gog, Milan Mumin iz Love Hunters - a, članovi bendova Obojeni program, Bjesovi, Kanda Kodža i Nebojša, Svi na pod!, zatim glumci Vladimir Aleksić, Miloš Vlalukin, Bojan Perić, voditelj Jugoslav Pantelić, Extra Nena, Boban Rajović,ali i jedan od najpopularnijih pevača narodne muzike nove generacije - Aco Pejovic.

"Uvek mi je bilo smešno kad slušam svađe između narodnjaka i rokera. Ne delim muziku na zabavnu i narodnu, nego na dobru i lošu. Jako sam srećan sto se pesme sa albuma "Nema nazad" toliko sviđaju publici.“, objašnjava Rock-o, pevač i frontmen benda Hypnotized.

Nedavnim izvođenjem pesme “Neću, neću dijamante” u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” bend Hypnotized je zaista “probudio” sve koji su se u tom momentu našli ispred malih ekranaTV Prva. Šokantna interpretacija Hystery-a uz melodične refrene Rocko-a pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama i internet portalima.

Prvi spot sa albuma "Nema nazad“, obrada pesme “Vranjanka” premijerno je bila prikazana pred Novu Godinu na regionalnom MTV-ju, a za režiju se pobrinuo poznati filmski reziser Stevan Filipović, koji je sa bendom sarađivao i na spotovima sa njihovog prvog albuma.

Hypnotized je bend iz Beograda koji je izdao svoj prvi album – "Big natural“ pocetkom 2010. godine. Njihovi singlovi sa prvog albuma "2 is better than 1“ i "Find someone else“, dobro su proslina top listama.

Neočekivani muzički zaokret ka obradama narodnjaka, doneo im je veliki publicitet u šta smo mogli da se uverimo na promociji albuma. U sjajnoj atmosferi kluba Kasina, žurka jetrajala do duboko u noć.