Petrovac na Mlavi

IZGUBIO IZBORE: Socijalista išamarao naprednjaka

Branko Đorđević "Žarac" (63), nosilac liste SPS-a, nezadovoljan rezultatima glasanja u Velikom Laolu kod Petrovca na Mlavi, u nastupu besa je udario dva šamara Goranu Miloševiću (41) iz SNS

Srbija
> 00:00h

PETROVAC NA MLAVI - Branko Đorđević "Žarac" (63), nosilac liste SPS-a, nezadovoljan rezultatima glasanja u Velikom Laolu kod Petrovca na Mlavi, u nastupu besa je udario dva šamara Goranu Miloševiću (41) iz SNS-a, potpredsedniku biračkog odbora.

Inače u ovom naselju, po prvi put, socijalisti nisu osvojili većinu glasova, već je to pošlo za rukom naprednjacima. Incident se dogodio u nedelju uveče, nakon brojanja glasova na izborima za članove saveta mesnih zajednica.

"Prilikom brojanja glasova, ispostavilo se da SNS ima 60 glasova više od SPS-a, što je izazvalo revolt socijalista. Tada je neko u glasačku kutiju ubacio dodatni listić, koji je nevažeći. Zbog toga je doneta odluka da se ovi izbori ponište i naknadno ponove", kaže Dušan Nedinić, predsednik Opštinskog odbora SNS-a i predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi. Nakon što je ovaj incident prijavljen policiji, protiv Đorđevića će biti podneta prekršajna prijava, jer je remetio izborni proces i javni red i mir. Prema preliminarnim rezultatima izbora, održanih u 35 mesnih zajednica, većinu glasova u selima osvojila je SPS, dok je za "naprednjake" glasala većina birača u samom Petrovcu, čak 43 odsto, dok je 38 odsto dalo glas socijalistima. U izbornoj komisiji potvrdili su da su, zbog nepravilnosti, poništili izbore na biračkom mestu Veliko Laole 1.