PALI REKETAŠI: Policajci od građevinca iznudili dva miliona evra!

Osmočlana banda, u kojoj su dva pripadnika MUP i kum Nebojše Stojkovića Stojketa, vođe „rakovičkog klana“, dve godine iznuđivala novac od Nikole V., vlasnika građevinske firme

Crna Hronika
> 02:44h

BEOGRAD - Opasna banda! Osmočlana kriminalna grupa, u kojoj su i dva pripadnika MUP Srbije, uhapšena je zbog sumnje da je od Nikola V., bivšeg fudbalera i vlasnika građevinske firme, iznudila ukupno dva miliona evra! Za dve godine reketiranja Nikola je iznuđivačima morao da preda 20 stanova, luksuzne automobile i oko 55.000 evra u gotovom novcu, a među uhapšenima je i kum vođe „rakovičkog klana“ Nebojše Stojkovića Stojketa, Vladimir S., koji je ranije izdržao godinu dana zatvora zbog ubistva. - Na čelu bande reketaša bili su braća Dalibor i Dušan B., rodom iz Peći, a reketaši su uhapšeni nakon primopredaje 20.000 evra u jednom novobeogradskom kafiću. S Nikolom su se dogovorili telefonom da se nađu tačno u podne. Žrtva je došla, a pojavili su se i Dalibor B. (27), Nenad K. (40) i Božidar J. (40) - kaže sagovornik Kurira iz istrage. Ovaj stan je naš! Uhapšena grupa je od avgusta 2011. primoravala Nikolu da im predaje stanove uz potpisivanje fiktivnih ugovora! - Kada su došli prvi put do zgrade koju je gradio, doveli su ga do jednog stana i rekli su mu: „Ovaj stan je sada naš! Znaš ko smo i nemoj da se zaj...vaš!“ Uzeli su od njega 20.000 evra, stan od 200 kvadrata i još jedan manji stan - kaže sagovornik Kurira iz istrage. Posle toga mu se nisu javljali sedam meseci kako bi bili sigurni da nije prijavio da ga reketiraju. Za to vreme pratili su ga i pazili šta radi. Devojka ga ostavila - Nakon toga su opet počeli da ga ucenjuju. Kada je odbio da im preda novac, zapalili su mu kola! Počeli su i da mu prete, maltretirali su i pritiskali njegovu porodicu i devojku i vršili pritisak na njih da im da pare. Jednom prilikom toliko su ga pretukli da su mu slomili ruku i povredili nogu i jetru! To je otišlo toliko daleko da je Nikola V. nekoliko puta bežao iz Beograda, jednom čak i u inostranstvo. Devojka N. nije više mogla da trpi maltretiranje i ostavila ga je pred svadbu - kaže sagovornik iz istrage. Zbog svega ovoga Nikola V. je odlučio da prijavi reketaše policiji, a kap je prelila čašu kad su ga primorali da na njih prepiše još nekoliko stanova u Rakovici. Prilikom hapšenja, kod Božidara J. je nađen revolver „magnum 357 zastava“ s municijom.

Pokušao da ubije Binića Među uhapšenima je i Božidar J., koji je izdržao kaznu od osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Dragiše Binića, tadašnjeg predsednika FK Obilić. - On je 16. maja 2004. u Višnjičkoj banji pucao u Binića dok je ovaj izlazio iz svog „poršea“, ali je Binić uzvratio i prošao bez povreda - kaže sagovornik Kurira.

Žandarm oteo četiri stana Dejan B. je pripadnik Žandarmerije i radi u komandi te jedinice u Beogradu. - On je uzeo četiri stana, od čega su se dva vodila na njegovu ženu, a dva na njegovog oca - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Ko je sve uhapšen Dušan B. (30) Dalibor B. (27) Vladimir S. (38) Slobodan Đ. (34) Božidar J. (40) Dejan B. (39) Dejan I. (40) Nenad K. (40)