Foto: Beta Ap

TEŠKE OPTUŽBE: Džajić mi duguje 510.000 evra!

Ni posle devet godina predsednik Zvezde Dragan Džajić i Miloš Marinković, bivši sekretar kluba, nisu vratili novac koji su uzeli od suvlasnika „Tehnografa“ da namire svoje i Zvezdine dugove

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Ispala! Dragan Džajić, predsednik FK Crvena zvezda, i Miloš Marinković, bivši generalni sekretar fudbalskog kluba, dužni su oko pola miliona evra Milanu Đuričiću, suvlasniku građevinske firme „Tehnograf“, saznaje Kurir! Ivana Rakočević, tužilac Prvog osnovnog tužilaštva, primila je službenu belešku u kojoj se navodi da su Džajić i Marinković zbog loše finansijske situacije u klubu od Đuričića u više navrata pozajmili ukupno 510.000 evra! Od tih para, kako saznajemo, 60.000 evra je dato navijaču J. S., 220.000 evra je plaćeno vlasnicima hotela u centru Beograda, dok je 230.000 evra dato još nekim osobama, među kojima ima i bivših fudbalera Crvene zvezde. - Tokom 2004. godine izveo sam više građevinskih radova za Zvezdu, a u maju te godine mi je Miša Marinković rekao da me traži Džaja. Otišao sam kod njega i on mi je gotovo plačnim glasom rekao da mu na vrata kuće stalno dolazi navijač J. S. i da mu traži 60.000 evra. Rekao mi je: „Daj mu ti pare, a Zvezda ili ja ćemo ti vratiti novac“ - ispričao je Đuričić u tužilaštvu. On navodi da je napravljena potvrda, koja je overena i potpisana, a jedan od potpisnika je i Miloš Marinković. - Sličan scenario dogodio se i s Ljubišom S. i Blažom Č., vlasnicima jednog beogradskog hotela. Njima sam dao ukupno 220.000 evra jer im je trebalo da kupe hotel u centru Beograda. Oni su već ranije pozajmljivali novac Crvenoj zvezdi, pa kad su tražili da im Zvezda vrati pare kako bi kupili hotel, Džajić i ekipa nisu imali da im isplate dug. Zato su me Džajić i Marinković zamolili da ja izmirim te dugove, a Zvezda bi meni dala novac od nekog transfera igrača - ispričao je Đuričić u tužilaštvu i dodao: - Sačinjena je priznanica koju je potpisao Ljubiša S., a u kojoj se navodi da će mi Dragan Džajić i Miloš Marinković vratiti 220.000 evra najkasnije do kraja 2006. godine. Danas je 2013. i novac još nisam dobio!

Miloš Marinković

Džajić se nije odazivao na naše pozive Redakcija Kurira pokušavala je juče nekoliko puta da stupi u kontakt s Draganom Džajićem kako bismo čuli i njegovu stranu priče, ali on do zaključenja ovog izdanja Kurira nije odgovarao na naše pozive. Upropastio zdravlje Zbog stresa koji je doživeo, Milan Đuričić je upropastio zdravlje. - Imao sam dva infarkta i moždani udar. Zdravlje mi je nepovratno narušeno - rekao je on u tužilaštvu.

Uzimao novac i od drugih Ime Dragana Džajića dovodilo se i u vezu s dugovanjem prema Stevanu Stevanoviću, vlasnika firme „Grading SS“. Stevanović je, prema pisanju medija, pozajmio oko 600.000 evra Draganu Džajiću i Draganu Stojkoviću Piksiju kako bi oni pokrili troškove kluba.

Službena beleška napravljena u prvom osnovnom tužilaštvu