Brisel

Visoki diplomata EU: Srbija dobija datum u junu!

Ministri EU predložiće u ponedeljak dodeljivanje datuma. Ta preporuka neće biti bezuslovna, jer obe strane treba da dokažu da nameravaju da u dobroj veri počnu da primenjuju sporazum, rekao visoki diplomata EU

Politika
> 02:46h

BRISEL - Ministri zemalja članica Evropske unije predložiće u ponedeljak Evropskom savetu da u junu dodeli Srbiji datum početka pregovora o pridruživanju EU, saznaje Tanjug iz briselskih diplomatskih izvora!

"Ta preporuka neće biti bezuslovna, jer obe strane treba da dokažu da nameravaju da u dobroj veri počnu da primenjuju sporazum", rekao je visoki diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

On je objasnio da do juna ima vremena da šefovi vlada i država EU, koji se početkom juna sastaju u Briselu, potvrde da su i Beograd i Priština počeli da primenjuju sporazum. "Ako ne iskrsnu nepredviđeni problemi sa primenom dogovora, neće biti novih uslova", rekao je taj izvor.

On nije isključio mogućnost da na sastanku Ministarskog saveta u ponedeljak pojedine države članice iznesu neke kritike Srbiji, u vezi sa stvarima koje nisu vezane za Kosovo već za unutrašnje reforme, ali je izrazio čvrsto uverenje da takve primedbe neće biti usvojene kao povod za uslovljavanje.