Foto: Twitter

Islamski fanatik

BOSTONSKI BOMBAŠ: Ovo vam je za Irak i Avganistan!

Tamerlan je bio mozak napada jer je želeo da odbrani islam, tvrdi mladi terororista koji se oporavlja od povreda

Planeta
> 19:54h

Bostonski bombaš, Čečen Džohar Carnajev (19) izjavio je istražiteljima da su on i njegob brat Tamerlan izveli teroristički napad zbog američkih intervencija na Irak i Avganistan! Čečen tvrdi da su delovalo samostalno kada su ubili troje i ranili 250 ljudi na maratonu u Bostonu.

Carnajev se oporavlja od ranjavanja, a tvrdi da je glavni bombaš njegov stariji brat. - Tamerlan je bio mozak napada jer je želeo da odbrani islam - mišljenja je mladi terororista!

Devetnaestogodišnji terorista se oseća bolje, ali je još uvek u teškom stanju. Sa policajcima uglavnom komunicira klimanjem glave. Prema prvim informacijama policajci su ga stavili u grupu radikalnih džihadista... Policija je saslušala i mladog Kineza koga su braća Čečeni oteli tokom noći u kojoj je organizovana potera. Mladić, poreklom iz Kine je rekao da bi ga Carnejevi sigurno likvidirali da je poreklom Amerikanac.

Naime, bežeći posle ubistva policajca Šona Kolijera, Tamerlan i Džohar uleteli su u auto Kineza, terenac "mercedes". On je odmah hteo da ga uplaši pa je priznao vozaču da su teroristi. - Ja sam podmetnuo eksplozije u Bostonu? Da li si čuo za to - rekao je Tamerlan. Međutim, Kinez je brzo pobegao iz automobila i pozvao policiju, dok su Čečeni umakli. Podsetimo, Tamerlan je ubijen u okršaju sa policijom, dok je Džohar uhapšen.