KOMANDOSI MANJI OD PUŠKE: Sa pet godina ratuju za Al Kaidu!

Članovi terorističke organizacije u Pakistanu treniraju dečake da koriste „kalašnjikove“, puške, pištolje i mitraljeze kako bi jednog dana vodili rat protiv neprijatelja islama

Planeta
> 04:54h

ISLAMABAD - Strašno. Članovi terorističke organizacije Al Kaida treniraju petogodišnje dečake da koriste puške „kalašnjikov AK-47“, pištolje i mitraljeze kako bi jednog dana vodili rat protiv Zapada i neprijatelja Islama. Šokantne fotografije i video snimak mališana kako pucaju iz oružja procurili su u javnost, a snimljeni su u kampu Al Kaide u severnoj pakistanskoj provinciji Vaziristan na granici sa Avganistanom. Dečaci uzrasta od pet do deset godina, ne veći od „kalašnjikova“, obučavaju se da postanu borci terorističke grupe Al Kaida. Deca su uglavnom siročići poginulih terorista ili su ih vojnici Al Kaide kidnapovali. Video-snimak prikazuje kako dečaci sede jedan pored drugog, kao u školi, i pucaju iz puške. Mnogi od njih se muče sa „kalašnjikovim“ dok im se tela tresu od trzanja oružja. Nesrećni dečaci, svi obučeni u crno sa belim kapama, pucaju i iz pištolja, jednog od njih oružje usled povratnog trzaja udara u glavu. Mališani su podvrgnuti i svakodnevnom ispiranju mozga. Teroristi ih uče i najekstremnijim verzijama islama i tome da će sigurno završiti u raju ukoliko se bombom ubiju tokom neke „mučeničke operacije“. Šokantni video na internet je postavljen na jednom od Al Kaidinih sajtova koji koristi militantna turkmenistanska islamska partija, koja se u Avganistanu zajedno sa talibanima bori protiv NATO snaga. Stručnjaci smatraju da su islamisti iz Turkmenistana odgovorni za desetine terorističkih napada širom sveta u poslednjih 20 godina. Inače, talibani u Pakistanu žele da uvedu stroge islamske zakone koji su važili u susednom Avganistanu sve do 2001, kada su SAD sa saveznicima izvele invaziju.

Deca su uglavnom siročići poginulih terorista ili su ih vojnici Al Kaide oteli

Deca ratuju i u Siriji Deca se često zloupotrebljavaju u ratovima, a najpoznatiji odredi smrti bili su u afričkim državama Ugandi, Kongu i Somaliji. Nedavno je procurio i snimak mališana koji ratuju protiv sirijskog predsednika Bašara el Asada. Slobodna sirijska armija regrutovala je dečake jer joj je falilo odraslih, ali je među ratnike svrstala i decu od samo osam godina.