Foto: REUTERS

Zločin koji je šokirao Austriju

SVIREPI ZLOČIN: Trojica Srba osuđeni na 36 godina zatvora!

Sudija je izričući presudu naveo da su osuđeni , pokazali izuzetnu brutalnost prilikom pljačke supružnika u januaru 2012 godine u njihovoj kući u Ejnhauzenu

Crna Hronika
> 20:04h

BEČ- Srpski državljanin Nebojša V. (44) osuđen je ove nedelje u Beču na 19 godina zbog pokušaja ubistva Kurta (76) i Marijane F. (77), dok su njegovi saučesnici Dragan L. (43) i Dragan J. (43) osuđeni na po devet i po godina zbog provalne krađe i razbojništva.

Njih trojica su, kako je navedeno u sudu, pokazali izuzetnu brutalnost prilikom pljačke supružnika u januaru prošle godine u njihovoj kući u Ejnhauzenu, a dok je Kurt jedva preživeo napad, njegova teško bolesna supruga Marijana nije bila te sreće i preminula je u bolnici nekoliko nedelja nakon pljačke.

Četvrti učesnik, takozvani Rajo, do danas nije pronađen. Četvorka je upala u kuću penzionera tokom noći, ali su se iznenadili kada su videli da je Kurt budan i na nogama. On je pokušao da ih spreči u krađi držeći nož u jednoj i gasni pištolj u drugoj ruci. Iako je penzioner čak ispalio tri metka, nijedan nije pogodio pljačkaše, a Nebojša i Rajo su ga potom udarili metalnom šipkom, oteli mu nož i uboli ga nekoliko puta.

Potom su maltretirali njegovu ženu šok-pištoljem i na kraju ih oboje vezali i zapušili im usta. Iz njihove kuće odneli su nešto više od 1.700 evra i nešto nakita, a potom su pobegli automobilom u kojem su ih čekali Dragan J. i Dragan L. koji su čuvali stražu tokom pljačke. Iako povređen, vitalni starac je uspeo da se odveže i pozove policiju, ali se stanje njegove supruge, koja je bila u šoku, po stizanju u bolnicu pogoršalo i ona je kasnije preminula u bolnici u Badenu.

Policija je ubrzo uhapsila trojicu provalnika u Beču, a u kući u kojoj su živeli nađeni su krvava odeća, šipka, nož i deo plena. Rajo, koji je bio Nebojšin glavni saučesnik, do danas nije pronađen, a porota u Beču je optuženoj trojci izrekla nepravosnažne presude ističući da su kazne neuobičajeno visoke za krivična dela za koja se terete, ali da su tolike zbog izuzetne brutalnosti koju su pokazali.