Foto: Wmpoweruser.com

Borba za korisnike

USKORO U SRBIJI: Aplikacija za odvikavanje od androida!

Za nekoliko dana i korisnici u Srbiji dobiće mogućnost instalacije Switch to Windows Phone aplikacije koja će vam objasniti zašto je Majkrosoft platforma bolja od Guglove

Tech
> 23:40h

Kompanija Majkrosoft za Android uređaje uskoro će predstaviti aplikaciju "Switch to Windows Phone", koja će korisnicima Gugl platforme predstaviti prednosti Majkrosoftove mobilne platforme. Za nekoliko dana i korisnici u Srbiji dobiće mogućnost instalacije ove aplikacije, koja će skenirati sadržaje na Android telefonu i prikazati da li su instalirane aplikacije već dostupne na Vindouz fon 8 platformi ili postoje adekvatne alternative, kao i da li je premijera neke od nedostajućih aplikacija zakazana i za Vindouz fon 8 uređaje.

Situacija sa aplikacijama na Majkrosoft platformi se polako popravlja, a dokaz za to su nedavni dolazak aplikacije "Viber", "WhatsApp", igara "Wheres my Water", "Temple Run" i najava dolaska Instagrama i na "WP8". U Majkrosoftovoj prodavnici su već, među 135.000 aplikacija i Skajp, Fejsbuk, "Forsquare", "SkyDrive", "Box", Linkedin, Pandora, kao i gotovo sve igre poznatih studija. Majkrosoft i Nokija zajednički rade na novoj IM aplikaciji, koja će korisnicima "lumia" i drugih WP8 telefona omogućiti korišćenje "GTalk" i drugih komunikacijskih IM servisa u okviru iste aplikacije. Setimo se da je Nokija na svojim "Simbian" uređajima imala sličnu aplikaciju koja je imala odlične mogućnosti, ali je imala hendikep da bude deo umiruće platform.