Foto: Sasa Pavlic

Dragan Marković slavi trijumf Jagodine u Kupu Srbije

Palma: Ušli smo u Evropu pre datuma

Osvajači Kupa neće dobiti velike nagrade za uspeh, ali im je grad priredio proslavu

Fudbal
> 22:28h

Palma dočekao prvi trofej u istoriji jagodinskog fudbala. Osvajanjem nacionalnog Kupa fudbaleri Jagodine su drugu godinu zaredom obezbedili takmičenje u Evropi, ali predsednik Skupštine opštine Dragan Marković Palma tvrdi da nagrade neće biti preterano velike, jer klub nema novca za bacanje. - Evo, već drugu godinu zaredom smo izborili učešće na međunarodnoj sceni, što znači da je Jagodina ušla u Evropu pre datuma. Nadam se da razumete na šta mislim. Najbitnije od svega je da imamo kontinuitet dobrih rezultata, jer nije važno samo učestvovati već i ostvariti zapažene uspehe - kaže Palma i dodaje: - Mi nemamo mnogo novca, pa ni nagrade neće biti preterano velike, ali nije ni sve u novcu. Juče smo u gradu organizovali koncert i veliko slavlje, budući da ovo nije samo uspeh igrača već i cele Jagodine.Predsednik kluba Goran Milanović smatra da je osvajanjem Kupa Jagodina pokazala da je decentralizacija Srbije moguća. - Posebno me raduje decentralizacija fudbala. Fudbal se u našoj zemlji deli na bogatu Vojvodinu, moćan Beograd i siromašnu Srbiju. Meni je drago što je pehar konačno stigao, kako ja to volim da kažem, „u Srbiju“ i nadam se da je ovo početak buđenja ostalih fudbalskih centara - kaže Milanović.

Palma zbog fudbalera ne mora da čeka EU

Na uvce... Palma slavio sa trubačima

Sledeća je titula Jagodinci su umeli da proslave najveći uspeh u klupskoj istoriji. Pred nekoliko hiljada sugrađana, uz vatromet do sada neviđen u ovom gradu i bogat kulturno umetnički program, fudbaleri Jagodine obeležili su osvajanje Lav kupa Srbije. Predsednik Skupštine opštine Dragan Marković Palma je najavio nove ambicije „ćurana“. - Ovo je uspeh svih nas, a idemo zajedno do osvajanja titule šampiona - poručio je Palma uz ovacije prisutnih.

Deda Žika u Humskoj ♦ Jagodince je na stadionu Partizana pratilo nekoliko hiljada navijača, a među njima i otac predsednika kluba Gorana Milanovića Živorad, koji je rođen još 1936. - Ubeđivao sam ga da ne ide na stadion, jer ima problema sa šećerom i veoma slabo vidi. Međutim, on je rekao da vidi dobro na daljinu i insistirao je da ode. On je bio naš najstariji navijač u Beogradu, a na tribinama je bila moja kompletna porodica - kaže Milanović.