Crveno-beli na minus dva pred derbi

POBEDA SA BELE TAČKE: Milijaš doneo trijumf Zvezdi!

Jedini gol na utakmici postigao je Milijaš u 67. minutu

Fudbal
> 17:44h

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu OFK Beograda rezultatom 1:0 u meču 27. kola Superlige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je kapiten Nenad Milijaš u 67. minutu sa penala. Prethodno je dosuđen penal za domaće posle duela Golubovića i Kasalice. Posle centaršuta Kadua sa desne strane u 66. minutu, u skoku je najbolji bio Golubović, koji je loptu glavom izbio iz šesnaesterca, nakon čega je krenuo u trk za njom i srušio se preko Kasalice, posle čega je sudija Aleksandar Vasić dosudio jedanaesterac za domaću ekipu.

http://www.youtube.com/watch?v=YRjlrw5OXjk
Zvezda je već u prvom minutu imala dobru šansu, Kadu je na levoj strani uposlio Kasalicu, koji je solo prodorom došao do dobre prilike za šut, ali je na golu OFK-a odlično odreagovao golman Lukač i loptu poslao u korner. Gosti su prvih 20. minuta imali tri odlične prilike, ali je u sva tri slučaja na golu Zvezde odličan bio Boban Bajković, koji OFK-u nije dozvolio da dođe do prednosti. Ekipa Rikarda Sa Pintua je tek u drugom delu prvog poluvremena uspela da konsoliduje redove i ugrozi gol Lukača, ali je mladi golman OFK odlično reagovao. OFK je drugom poluvremenu uglavnom pretio udarcima sa distance u kojima nisu imali uspeha, a u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena
Ivanović je sa pet metara imao odličnu šansu, ali je Bajković odlično odreagovao i doneo Zvezdi osmu uzastopnu pobedu pod vođstvom portugalskog trenera. Crvena zvezda je ostala na drugom mestu na tabeli sa dva boda manje od vodećeg Partizana, koji je ranije danas pobedio Radnički u Kragujevcu s 1:0. Naredno 28. kolo na programu je narednog vikenda, a Partizan će 18. maja od 19,30 sati dočekati Crvenu zvezdu.

TOK UTAKMICE Kraj utakmice. Zvezda je slavila s 1:0 90+3. minut - Velika prilika za OFK Beograd. Bajković je spasao svoj tim, pošto je zaustavio udarac jednog igrača Vojvodine sa svega nekoliko metara. 90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta. 89. minut - Zvezda mirno meč privodi kraju. 81. minut - Utakmica kao da je završena onog trenutka kada je Zvezda postigla gol sa penala. Bez prilika na obe strane, igra se odvija na sredini terena. 77. minut - Zvezda sigurnom igrom održava prednost od jednog gola 71. minut - Zdjelar šutira sa oko 20 metara, ali lopta odlazi visoko preko gola Bajkovića. 67. minut - GOLLLLL!!! Milijaš je bio precizan sa 11 metara za vođstvo Zvezde. 66. minut - Penal za Zvezdu. Sudija je dosudio penal posle kontakta Kasalice i jednog igrača OFK Beograda u šesnaestercu romantičara! Sudija Aleksandar Vasić je odmah dosudio penal, a igrači OFK Beograda su žestoko protestovali. 60. minut - OFK Beograd pokušava iz kontranapada da stigne do gola Bajkovića, ali je Čavrić neprecizan 55. minut - Najbolja prilika za Zvezdu. Milijaš je odlično uposlio Daudu koji je imao situaciju jedan na jedan, ali je golman Lukač uspeo da mu odbrani udarac. 46. minut - Počelo je drugo poluvreme II poluvreme 45. minut - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta. Kraj prvog poluvremena, koje je završeno bez golova. 41. minut - Igra se odvija na sredini terena 36. minut - Napad Zvezde preko Milunovića, defanzivac OFK Beograda u poslednjem momentu sklanja loptu ispred noge centarfora crveno-belih, a prihvata je golman Lukač. Zvezdini fudbaleri traže intirekt, mali sudija se nije oglasio. 31. minut - Prva prava prilika za Zvezdu. Milunović je odlično šutirao, ali je Lukač izbacio loptu u korner. 27. minut - Romantičari dominiraju na Marakani. Golubović je odlično šutirao sa distance, a najbolji igrač u dosadašnjem delu meča Bajković izbacuje loptu u korner. 23. minut - Nova prilika za OFK Beograd. Čavrić je obišao Pantića po desnoj strani, ali je Bajković ponovo bio na mestu 21. minut - Romantičari preuzeli terensku inicijativu na Marakani. Zvezda ne može da dođe do igre 15. minut - OFK Beograd ima više od igre, dok Zvezda nije stvorila šansu za gol 10. minut - Igra se odvija na sredini terena 6. minut - Nova prilika za OFK Beograd. Slična akcija kao pre dva minuta, ali je Škrbić sa svega nekoliko metara šutirao preko gola 4. minut - Sjajan napad OFK Beograda i prva prilika za "romantičare" sa Karaburme. Bajković je odlično intervenisao nakon šuta iz kaznenog prostora napadača OFK Beograda. 1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad Zvezde. Lopta je završila u korneru, pošto je Kasalica pogodio golmana "romantičara".

TOK MEČA