SLUČAJ ŽANDARMERIJA: Okončana istraga, čeka se reakcija tužilaštva

Moram da preciziram da se ne radi o istrazi protiv komandanta jedinice Bratislava Dikića, već protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije“, kaže državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović

Crna Hronika
> 05:12h

BEOGRAD - Sektor unutrašnje kontrole MUP-a završio je istragu protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije za koje se sumnja da su umešani u kriminalne radnje.

Preliminarni rezultati su upućeni Tužilaštvu na razmatranje, a ono bi u narednom periodu trebalo da odluči kako će dalje teći istraga. Sadržaj papira, kao i tačna dela koja su ispitivana i dalje su nepoznanica.

“Moram da preciziram da se ne radi o istrazi protiv komandanta jedinice Bratislava Dikića, već protiv nekoliko pripadnika Žandarmerije“, kaže državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

“Sa aspekta sektora unutrašnje kontrole mi smo utvrdili propuste i smatramo da će to Tužilaštvo kvalifikovati za određena lica kao osnov sumnje za izvršenje krivičnog dela. Šta će dalje od toga biti, to je naravno na sudu“, navodi on.