Foto: Vijesti.me

Najskuplja vožnja u istoriji

CG TAKSISTI DERU: Francuzu za 3 km naplatio 17,5 evra

Po aktuelnom cenovniku, koji većina legalnih taksista poštuje, cena vožnje za pređenih 3,1 kilometar trebalo bi da bude 4,2 evra

Planeta
> 11:28h

BUDVA - Francuskom turisti, koji se prošlog četvrtka nakon obilaska budvanskog Starog grada vraćao u bečićki hotel „Mediteran“ gde je odseo, presela je taksi vožnja, nakon što mu je taksista iz „fantomskog” VIP LUX taksija ispostavio račun od neverovatnih 17,5 evra za tri kilometra od Budve do Bečića. Sekretar za privredu i finansije Mihailo Đurović kaže da u registru tog opštinskog sektretarijata nije zavedeno taksi udruženje VIP LUX TAXI. Po aktuelnom cenovniku, koji većina legalnih taksista poštuje, cena vožnje za pređenih 3,1 kilometar trebalo bi da bude 4,2 evra.

Iako su se svih 26 legalnih taksi udruženja i 90 individualnih, uoči prvomajskih praznika dogovorili da povećaju cene uvodeći dva meseca ranije letnji cenovnik, kojim je predviđeno da start bude evro, koliko i kilometar vožnje, pojedini taksisti i dalje na sve načine pokušavaju da gostima, uglavnom stranicima, naplaćuju astronomske cifre. Račun koji je izdat Francuzu takođe je sumnjiv jer se ne zna pouzdano da je fiskalni. Prava pometnja nastala je nakon što je turista odbio da plati toliku cenu. Taksista se nakon cenkanja, ipak, zadovoljio sa deset evra. Slučaj francuskog turiste samo je jedan u nizu na koji su ukazivali brojni gosti i posetioci Budve, kao i legalni taksi prevoznici, tokom minulih praznika kada je u gradu bilo gotovo 10.000 gostiju. Još se prepričavaju priče od prošlog leta kada je dvojici izraelskih gostiju taksista naplatio 250 evra da bi ih prevezao od Jadranskog sajma do Pošte, što je relacija od nekih kilometar. Iz VIP TAXI Budva, su oštro demantovali da je reč o njihovom udruženju, navodeći da oni nemaju sufix LUX u imenu svoje firme:

„Ovakvih slučajeva ima puno i neretko nam klijenti dostavljuu da su korišćenjem usluge takvih taksi prevoznika dobijali sumnjive račune. Jasno se vidi da je reč o falsifikovanim računima, jer na njima nema izražene osnovice PDV, kao što je to slučaj na računima nas koji legalno poslujemo”.