Gornji Milanovac

Direktor turističke agencije: Nisam varao đake

Nastavnici kažu da su svi bili šokirani uslovima - bube, mravi i paukovi po sobama

Srbija
> 20:50h

GORNJI MILANOVAC - Direktor turističke agencije Nacional iz Valjeva Radoslav Marić negirao je danas da je prevario učenike Osnovne škole "Desanka Maksimović" kojima je organizovao ekskurziju na Đerdap i naveo da je potpuno poštovao ugovor.

Marić je kazao da nema reči da su đaci i nastavnici iz Gornjeg Milanovca prevareni kada je u pitanju smeštaj i da se "sve znalo unapred".

Đaci su se žalili da su umesto u hotel sa tri zvezdice smešteni u neuslovne barake u kojima je bilo insekata. "Ugovor je potpisao direktor (škole) Radmilo Prokić u kome stoji da je smeštaj u Omladinskom kampu Đerdap, u dvokrevetne i trokrevetne sobe za nastavnike, a za đake i do četvorokrevetnih, na bazi punog pansiona", izjavio je Marić.

Danas je poslat i ugovor koji je potpisan 9. novembra 2012. godine u Valjevu, u kome piše da je na ekskurziju trebalo da ide 64 učenika, tri nastavnika i vođa puta, a da je cena po osobi 5.950 dinara. Piše i da je odobren jedan gratis po odeljenju za učenike, tri besplatna putovanja za nastavnike, a da u cenu aranžmana nisu uključene dnevnice za nastavnike.

Načelnik Školske uprave Moravičkog okruga Danilo Beodranski je rekao da mu je u školi rečeno da je ugovorom bilo predviđeno da đaci spavaju u hotelu "Đerdap" u Kladovu, a da su dobili barake i da će škola tužiti agenciju "Nacional". "Zahtevao sam da mi direktor škole Radmilo Prokić u toku dana dostavi izveštaj o ovoj ekskurziji i ugovor na uvid, da tačno vidimo šta u njemu piše posle čega ćemo i mi preduzeti odgovarajuće mere", rekao je Beodranski.

Nastavnici koji su vodili učenike rekli su da su umesto u hotel u Kladovu odvedeni u Omladinski kamp koji je osam kilometara udaljen od grada i da su svi bili šokirani uslovima koje su zatekli - bube, mravi i paukovi po sobama. Roditelji učenika platili su po 6.550 dinara za odlazak na dvodnevnu ekskurziju a kada su se vratili odlučili su da od Ministarstva prosvete traže da se ispita slučaj i da se utvrdi ko je uzeo pare, jer nije ista cena smeštaja u hotelu i barakama.