Šta će ostati od Anđe?

PARANOJA: Anđelina hoće da odstrani jajnike!

Kad završi s ovim postupkom, glumica više neće moći da ima biološku decu, ali uvek će joj ostati mogućnost usvajanja

Pop kultura
> 10:18h

Posle hrabre odluke nakon koje je odstranila obe dojke jer je saznala da ima 87 posto šanse da oboli od raka dojke, Anđelina Džoli (37) planira da ukloni i jajnike pre nego što napuni 40 godina.

Za ovu operaciju odlučila se jer postoji još i rizik od pedeset posto da bi mogla da oboli od raka jajnika. Kad završi sa ovim postupkom, glumica više neće moći da ima biološku decu, ali uvek će joj ostati mogućnost usvajanja.

Na ovaj potez zasigurno ju je naterala i sudbina njene majke, Marcheline Bertrand, koja je 2007. godine nakon osam godina borbe umrla od spomenute bolesti.

Anđelina i Bred Pit (49) imaju troje biološke dece, Šilo (6) i četvorogodišnje blizance Noks i Vivijan, i troje usvojene dece Madoksa (11), Paksa (9) i Zaharu (8).

Podrška sa svih strana sveta

Nakon što je u kolumni u Njujork Tajmsu Anđelina objavila da se podvrgnula dvostrukoj operaciji, sa svih strana sveta stizale su joj poruke podrške i ohrabrenja, a ona se u pismu zahvalila suprugu i svojoj deci koja su tri meseca, koliko je trajao postupak, bili uz nju.

"Sve sam ovo ispričala kako bih drugim ženama iskreno rekla da odluka o mastektomiji nije laka, ali sad sam sretna što sam tako odlučila. Moja deca ne treba da se plaše da će me izgubiti zbog raka dojke", zaključila je glumica u svom pismu.

Američka voditeljka Barbara Volters u svojoj emisiji "The View" otkrila je da je uklonila oba jajnika nakon što je njena sestra umrla od raka.

"Nije isto kao ukloniti grudi jer ljudi to ne vide, ali odlučila sam da reagujem preventivno. To je bila moja odluka", otkrila je voditeljka.