Braća iz Srbije otišli u rat za Alaha

Sandžaklije poginule ratujući u Siriji!

Na čitulji se vidi da je ime jednog od boraca Eldar Kundaković i da je poginuo na Alahovom putu u Siriji 14. 05. 2013. godine

Planeta
> 00:00h

NOVI PAZAR - Na Alahovom putu! Dvojica građana Srbije, Pazarac poznat u Siriji kao Ebu Bera, a reč je o Eldaru Kundakoviću, i njegov saborac Ebu Merdija, čije pravo ime još nije poznato, poginuli su 15. maja u Siriji, u borbama za jedan zatvor. Kako se tvrdi u tekstu koji je na sajtu Sandžakhaber objavio Novopazarac, njihov saborac iz Sirije, obojica su poginuli kao „mučenici”, „šehidi” na Alahovom putu, dok su u Siriji branili „slabe i potlačene”. Na ovom sajtu je objavljena i umrlica Eldara Kundakovića iz Novog Pazara, za koga piše da je poginuo „na Alahovom putu u Siriji u 27. godini“ i da će „porodica saučešće primati u Radničkoj ulici u ovom gradu”. Ova umrlica pojavila se juče i na ulicama Novog Pazara, a na Sandžakhaberu objavljena je fotografija na kojoj je ubijeni Eldar Kundaković. Uz prekor „braći koja sede u foteljama sa svojim ženama i ne čine ništa, poput kukavica”, autor teksta u Sandžakhaberu divi se poginulom Ebu Merdiji rečima: „Kakav je samo to iman (vera, prim. nov.), kad ostaviš ženu, četiri ćerkice i jednog sina koji ima oko godinu dana.” Nepoznati autor opisuje i kako su dvojica Sandžaklija stradala u Siriji: - Ebu Merdija je postavljen za emira (komandanta) akcije na zatvor, bio je iskusan borac, bio je s njim i Ebu Bera i još neka braća. To je zatvor u kome kafiri (nevernici) drže našu braću, koju muče, i sestre, koje siluju. Krenula je juče uveče akcija, krenuli su mudžahedini da brane čast braće i sestara, došli su da se bore da Alahova reč bude gornja, dali su živote za Alaha... - piše saborac poginulih iz Sirije. (Z. Š.)

Detalj sa smrtovnice Eldara Kundakovića (na slici)

Ebu Bera trebalo da se oženi za desetak dana Porodica Eldara Kundakovića primala je juče saučešće rodbine i prijatelja u Radničkoj ulici u Novom Pazaru. Nezvanično, Eldar, to jest Ebu Bera otišao je u Siriju pre oko tri meseca. Očekivali su ga da se za desetak dana vrati u Novi Pazar, gde je trebalo da se oženi. Njegov saborac iz Sirije i zemljak iz Srbije ostavio je juče poruku: - Onoj koja je trebalo da se uda za njega poručujem da ne brine i da se veseli, jer je trebalo da se uda za tigra, sandžačkog junaka - piše Pazarac i dodaje da moli Alaha ‚‘da ne prođe ni mesec dana a da ga podari šehadetom‘‘.