Tradicionalno okupljanje ljubitelja italijanskih četvorotočkaša na Adi Huji

Ljubav prema alfama jača od kiše

Vozači tačno 159 „alfa“ okupili se da bi se videlo ko je ko u alfa svetu. Izabran najlepši automobil, mereni decibeli...

Auto
> 00:00h

Tamni oblaci i kiša koja je padala sve jače i jače nisu mogli da ometu ljubitelje automobila „alfa romeo“ da se i ove godine okupe u izuzetno velikom broju na Adi Huji.

Skup je organizaovao Alfa Romeo klub Srbije, a bilo je tačno 159 „alfa“. Rekli bismo - simboličan broj, jer je to naziv jedne od najlepših limuzina na svetu. Alfisti su poznati kao ljudi koji prema svojim italijanskim ljubimcima gaje poseban odnos, pa su njihovi četvorotočkaši i ovoga puta stigli nalickani.

Od prelepog „sprinta QV“ do najnovijih, „mita“ i „đulijete“, to je zaista bio praznik za oči. Naravno, uživala su i druga čula, pošto je jedno od zanimljivih takmičenja bilo ono za najlepši zvuk. Brujala je Ada Huja, mereni su decibeli, svoje glasove dala je i publika, a pobedu je odnela „alfa 75“ čiji je vlasnik ponosni Aleksa.

Poseban doživljaj bila je vožnja po karting stazi. Škripale su gume, borba za svaku sekundu je nemilosrdna, a kao najspretniji pokazao se Banjalučanin Predrag Đukić, koji može da se pohvali pravom makinom - „alfom 166 3.2 TI“.

Kakav bi ovo skup alfista bio a da se ne proglasi i najlepši automobil. Iako je konkurencija bila žestoka, dileme nije bilo. „Sprint“ vlasnika Vladimira Novakovića jedinstven je primerak perfektno restauriranog automobila. Ovaj model i dan-danas mami uzdahe gde god da se pojavi.

Otvorilo se nebo, ali ko mari... Alfisti na Adi Huji

Sprint proglašen najlepšom alfom