Foto: Sasa Pavlic

Branko Filipović poslao pismo kumu koga je ranio

JAVIO SE ODBEGLI FIDO: Saša, prijatelju, izvini!

Branko Filipović preko advokata poslao pismo u kojem se izvinjava predsedniku KK Partizan Predragu Daniloviću, njegovoj porodici i javnosti

Crna Hronika
> 02:30h

BEOGRAD - Policija ga traži, a on piše pisma. - Želim da se izvinim Saši i njegovoj porodici zbog svega što se desilo te noći i stanja u kojem se on trenutno nalazi. Spreman sam da odgovaram za sve što se utvrdi da sam uradio, ali mislim da u ovakvim uslovima ne bih imao fer suđenje. Znam da je njegovoj supruzi i deci u ovoj situaciji najteže i želim mu što skoriji oporavak. Žalim zbog svega Ovim rečima obratio se javnosti, ali i Predragu Daniloviću i njegovoj porodici, Branko Filipović, za kojim policija traga zbog sumnje da je u petak uveče u svom restoranu „Kafanica“ na Košutnjaku teško povredio predsednika KK Partizan. Filipović je u pismu, koje je juče poslao svom advokatu Jugoslavu Tintoru, naveo da mu je žao zbog svega što se dogodilo. - Hteo bih da se obratim javnosti zbog toga što je veliki pritisak medija stvorio atmosferu koju su neki iskoristili da blate ime čoveka kojeg iskreno poštujem i koji mi je u životu mnogo puta nesebično pomogao. Smatram da on ovako nešto svakako ničim nije zaslužio - napisao je Branko Filipović i naveo događaj ne želi da komentariše. Policija je, prema nezvaničnim informacijama, raspisala potragu za Filipovićem jer se posle incidenta nije odazvao pozivu policije na saslušanje. Navodno, on se u subotu, posle krvavog obračuna, javio policiji i obećao da će doći da da izjavu, ali pošto se nije pojavio, za njim je raspisana potraga. S Ružićem o derbiju Predrag Danilović se posle ranjavanja još nalazi u Urgentnom centru. Od izvora Kurira saznajemo da se dobro oseća i raspoloženo prima prijatelje i članove porodice, koji mu neprestano dolaze u posetu. - Danilovića je juče, između ostalih, posetio i Branko Ružić, šef poslaničke grupe SPS. Danilović se sve vreme smeje i šali na svoj račun. Čak je s Ružićem zadovoljno komentarisao subotnji fudbalski derbi, u kojem je Partizan pobedio. On je optimista i vrlo je raspoložen - kaže naš izvor iz Urgentnog centra.

Sročio... Pismo izvinjenja koje je Filipović uputio srpskoj javnosti

Obezbeđenje ispred sobe Ispred Danilovićeve sobe na odeljenju hirurgije i dalje stoji obezbeđenje Kliničkog centra Srbije. - Oni dežuraju da ne bi došlo do nepredviđenih situacija, da mu neko od obožavalaca ili od ljudi koji ga ne vole ne upadne u sobu. Inače, nema nikakav poseban tretman u Urgentnom centru. Nalazi se u dvokrevetnoj sobi s cimerom i s njim se postupa kao i sa svim drugim pacijentima - kaže naš izvor.

Hapšen u Majamiju Branku Filipoviću zvanom Fido ovo nije prvi sukob sa zakonom, ali manje je poznato da je hapšen i u SAD. Filipović je 30. marta prošle godine uhapšen u Majamiju na Floridi zbog pijanstva, a na teret mu se stavljalo i opiranje hapšenju.