Foto: Dado Djilas

U klinču s upravom kluba

Zoran Stojadinović: Ne dam ostavku!

Sportski direktor odbacio mogućnost da zbog pritisaka na trenera Rikarda Sa Pinta napusti Ljuticu Bogdana

Fudbal
> 12:58h

Biće tu svega. Sportski direktor FK Crvena zvezda Zoran Stojadinović nema nameru da podnosi ostavku iako pojedini visoko pozicionirani klupski čelnici žele da mu vide leđa. Raslojavanje u aktuelnoj upravi crveno-belih je počelo i vrlo je moguće da će po završetku Superlige doći do promena na Marakani. Pucanj u direktora Uprava Crvene zvezde zamerila je Zoranu Stojadinoviću na slabim pojačanjima tokom zime, kao i lošoj taktici trenera Rikarda Sa Pinta u derbiju. Pojedinci su pokušali da se mešaju u rad trenera, što Stojadinović nije dozvolio. Opet, s druge strane, navijačima crveno-belih nije jasno kako je startna postava Zvezde koju je spremio Portugalac nekoliko dana pred derbi bila viđena na pojedinim portalima, pa sumnjaju da u upravi sedi krtica koja radi protiv interesa kluba. - Ne pada mi na pamet da podnosim ostavku! Niti sam posle sednice Upravnog odbora shvatio da bilo ko od čelnika kluba traži moju glavu. O tome nije bilo ni reči. Smatram da smo Sa Pinto i ja napravili veliku stvar za ovih nekoliko meseci. S minus 11 bodova stigli smo do borbe za titulu, ali smo derbi, nažalost, izgubili - istakao je Stojadinović. Komisija je u redu Direktor je potom dodao: - Nisam se rodio s funkcijom. Otići ću sam kad budem radio loše. Posle svega što smo učinili, mislim da smo Sa Pinto i ja uradili veliku stvar za Zvezdu. Upravni odbor kluba je formirao tri komisije, a u sportskoj, pored Slaviše Kokeze, Aleksandra Antića i Blaža Raosavljevića, nema Zorana Stojadinovića. - Sve komisije koje mogu da doprinesu boljitku rada kluba su dobrodošle. Pozdravljam tu odluku Upravnog odbora. Olakšaće mi posao - zaključio je Stojadinović.

Zoran Stojadinović - u novembru 2012. postao sportski direktor Crvene zvezde - u klub doveo Luisa Garida i Abiolu Daudu - u januaru hteo da smeni Aleksandra Jankovića - angažovao u martu 2013. Rikarda Sa Pinta - 16 godina bio fudbalski agent

Dajte pare i biće pojačanja Zoran Stojadinović najavio je da će prelazni rok zavisiti od novca, kojeg trenutno nema u klubu: - Neke stvari bile su jasne treneru posle tri nedelje rada. Sa Pinto i ja vidimo ko je igrač za Zvezdu, a ko ne. Znamo da je sledeća sezona ključ za sve nas koji smo zimus došli u klub. Pitanje je sad da li nekome odgovara to što ćemo u prelaznom roku raditi trener i ja. Realno stanje je takvo kakvo je. Para nema i moramo da se krpimo kako znamo i umemo.