SLOBODA ZA SAŠKA: Peticija za oslobađanje ubice provalnika

Moramo da se organizujemo i pružimo podršku ovom čoveku! Nemojte da dozvolite da ovaj čovek završi u zatvoru, piše u pozivu za potpisivanje peticije

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Na društvenim mrežama kruži peticija za oslobađanje iz zatvora Saška Bogoskog, kome je određen pritvor od 30 dana.

Kako navode pokretači peticije Bogoski je samo branio ženu i dete.

On je u svom stanu na Julinom brdu u utorak oko ponoći, ubio provalnika Vladimira Manića koji je iza sebe imao oko 50 kriminalnih radnji.

Po našem zakonu, samoodbrana je u Srbiji teško dokaziva, kažu inicijatori. "Zato moramo da se organizujemo i pružimo podršku ovom čoveku! Nemojte da dozvolite da ovaj čovek završi u zatvoru", piše u pozivu za potpisivanje peticije.

Prijatelji ovog čoveka tvrde da Saško poznati filantrop, koji se godinama zalaže za prava marginalizovanih grupa. "Predsednik je NVO za promociju etičkih vrednosti u privatnom i javnom životu, a tokom rata u BiH je radio u Biblijskoj školi i pomagao osobama sa invaliditetom i iseljenicima. Jedan je od onih koji su doveli Nika Vujičića u Beograd. Iza sebe nema nijedno krivično delo, ni prekršaj", navodi se u saopštenju. "Potpišite ovu peticiju kao znak vaše saglasnosti da ovaj čovek mora da bude oslobođen", navodi se u pozivu i dodaje da će uskoro, u više gradova biti organizovani skupovi podrške Sašku.