Piletina s povrćem

Recept dana
> 14:36h

Sastojci ♦ 600 g pilećeg mesa ♦ 100 g šargarepe ♦ 100 g celera ♦ 100 g kelerabe ♦ 100 g luka ♦ 100 g praziluka ♦ malo karfiola ♦ lovorov list, so, biber ♦ oko 1,5 l vode Za zapršku ♦ 2 kašike ulja ♦ kašika seckanog crnog luka ♦ 2 cena belog luka ♦ kašika brašna ♦ vino ili sirće po želji Priprema Korenasto povrće operite, očistite i isecite na rezanca. Meso stavite u hladnu vodu, dodajte povrće i začine, pa kuvajte dok sastojci ne omekšaju. Supu začinite solju i biberom. Na dve kašike ulja propržite luk. Dodajte zgnječeni beli luk i brašno. Zapržite i zalijte vodom. Kad bude prokuvalo, dolijte u varivo. Sve sastojke još malo prokuvajte, zatim jelo poslužite u dubokim tanjirima.