Aplikacija

ANDROID POLICAJAC: Aplikacijom slika lopova i locira telefon!

Ukoliko neko ukrade vaš smartfon koji radi na Androidu, aplikacija kompanije za računarsku sigurnost "Kasperski" mogla bi da vam pomogne jer sa prednjom kamerom možete da slikate lopova, ali i da ga locirate pomoću GPS

Tech
> 18:20h

Ukoliko neko ukrade vaš smartfon koji radi na Androidu, aplikacija kompanije za računarsku sigurnost "Kasperski" mogla bi da vam pomogne. I to ne samo u pronalaženju nestalog uređaja, već i u identifikaciji lopova pomoću fotografije.

Naime, pomoću novog veb centra za nadzor u softverskom paketu "Kaspersky Mobile Security" možete aktivirati aplikaciju "Mugshot", pomoću koje pristupateprednjoj kameri na izgubljenom ili ukradenom aparatu i fotografišete sve što se nalazi ispred njenog objektiva.

Naravno, čitava operacija se odvija u tajnosti, tako da eventualni lopov neće ni znati da je snimljen, a snimke možete pregledati direktno putem centra za nadzor ili vam se mogu poslati mejlom.

Ukoliko vam je mobilni ukraden, fotografije bi mogle, pored lopova, pokazati i još neki drugi trag koji bi policiju mogao dovesti do njega.

Ukoliko ste samo izgubili telefon, fotografija vam može pomoći kao podsetnik gde ste ga ostavili

Osim pomoću kamere, sa "Mugshotom" možete tražiti svoj telefon i putem GPS-a, GSM-a, vaj-faja i Gugl mape.