Tri osobe ranjene na Starom sajmištu

KAO NA FRONTU: Navijaču Alkatraza pucali u vrat!

Obračun Dve grupe sukobile se na šetalištu ispred splava „Fristajler“ na Novom Beogradu

Crna Hronika
> 23:40h

BEOGRAD - Pucnjava u cik zore! Pripadnik Partizanove navijačke grupe Alkatraz Rade P. (28), koji radi kao radnik obezbeđenja na splavu „Fristajler“ na Novom Beogradu, i još dvojica mladića ranjeni su u vatrenom obračunu koji se dogodio u noći između petka i subote oko 3.45 na šetalištu ispred splava. Motiv se istražuje Osim Radeta, koga je metak pogodio u vrat, ranjeni su Darko R. (25) i Miloš S. (22), sin vlasnika sportsko-rekreativnog centra u Jakovu, nedaleko od Beograda, ali niko od njih nije životno ugrožen! - Nekoliko minuta posle pucnjave, dok je pokušavao da pobegne, uhapšen je Nemanja J. (24). Urađena mu je parafinska rukavica i još se ispituje njegova uloga u ovom obračunu. Osim Nemanje J., uhapšene su još dve osobe zbog sumnje da su učestvovale u sukobu. Jedna od njih je Dušan S., rođeni brat ranjenog Miloša, a druga je Stefan A. - kaže izvor iz istrage. Motiv pucnjave, kako se navodi, zasad nije poznat, ali se ne isključuje mogućnost da je reč o navijačkom obračunu. - Policija i dalje istražuje šta se tačno dogodilo i zbog čega su se sukobile dve grupe. Zasad se ne odbacuje mogućnost da je reč o ratu sukobljenih navijačkih grupa zbog prevlasti u poslovima obezbeđenja klubova i poslovima s narkoticima - kaže izvor iz istrage. Sukob dve grupe, koji je izbio na šetalištu ispred „Fristajlera“, nastavio se i na parkingu. - Na šetalištu ispred splava ispaljeno je najmanje sedam metaka. Posle pucnjave akteri su se razbežali i otrčali do parkinga „Parking servisa“, koji je udaljen nekoliko stotina metara. Tomo je pucano iz najmanje dva pištolja - dodaje naš sagovornik. Tuča ispred bolnice Sukob, međutim, ni tu nije završen. Svi ranjeni prebačeni su u Urgentni centar, ispred kog su se okupili njihovi prijatelji i napravili novi incident. - Na sreću, niko nije teže povređen, ali su razbijena stakla na toj zdravstvenoj ustanovi. Veći sukob sprečilo je obezbeđenja - potvrđeno je iz policije.

Uviđaj na mestu pucnjave

Uhapšen sin vlasnika striptiz kluba Nemanja J., koji je uhapšen juče, nije odranije poznat policiji. Prema nezvaničnim informacijama, Nemanjin brat je bio u sukobu sa zakonom. Inače, Nemanjin otac je vlasnik jednog striptiz kluba na Novom Beogradu.

Uhapšeni se brane ćutanjem Mladići koji su uhapšeni posle vatrenog obračuna, prema nezvaničnim informacijama, na saslušanju u policiji branili su se ćutanjem. I trojica ranjenih, koje u Urgentnom centru čuva policija, odbila su da sarađuju s policijom.