Foto: Reuters

Navali narode

MAJKROSOFT: Otkrijte bag u Vindouzu i zaradite 100.000 dolara!

U utorak je Majkrosoft objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Vindouz OS, počev od naredne verzije Vindouza 8.1 koji će biti objavljen krajem ovog meseca

Tech
> 17:50h

Godinama je Majkrosoft odbijao da ponudi novac kao nagradu za one koji im ukažu na sigurnosne mane operativnog sistema, dok su Gugl i Fejsbuk nudili sve veće i veće novčane nagrade za pronalaske "rupa" u svojim operativnim sistemima i programima.

U utorak je Majkrosoft objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Vindouz, počev od naredne verzije Vindouza 8.1 koji će biti objavljen krajem ovog meseca. Za programere koji osmisle odbranu od piraterije u najnoviju verziju Vindouza Majkrosoft će platiti dodatnih 50.000 dolara. Bogatiji za 11.000 dolara biće oni koji u roku od mesec dana otkriju ranjivost u verziji "Internet Eksplorera" za Vindouz 8.1. "Ovo je pravi izazov i zahteva nove tehnike", kaže Majk Ravej, direktor Majkrosoft respons centra i dodaje: "Da bismo motivisali ljude da misle u ovom pravcu zaista je potrebna podsticajna novčana nagrada".